Capcom navodno dao zeleno svjetlo za Resident Evil 4 Remake

Prema informacijama koje kruže, izdavač je već prije dvije godine odlučio okupiti ekipu koja će napraviti novu verziju četvrte igre u popularnom serijalu koja je drastično promijenila pristup

Mateja Šop ponedjeljak, 13. travnja 2020. u 21:40

Otkad je Resident Evil 3 Remake postao dostupan počele su curiti informacije vezane za druge projekte u tom survival horor serijalu, koji je s četvrtom igrom otišao više u akcijske vode i zatim se sa sedmim nastavkom vratio u žanr horora, ali s pogledom iz prvog lica. Prema nekoliko ljudi koji su se dokopali informacija, Resident Evil 8 bit će isti kao prethodnik, imati podnaslov Village, pratit će protagonista iz sedmice, Chris Redfield bit će negativac, tematika će također biti drugačija (psihološki horor, mitološka bića) i igra će izaći nekad iduće godine. Capcom ništa od toga nije potvrdio i nije uopće prokomentirao te glasine, a jučer su stigle nove.

Portal VGC objavio je da su iz pouzdanih izvora dobili informacije o tome da je izdavač odlučio napraviti novu verziju za Resident Evil 4, koja je u izradi navodno već dvije godine. Na njoj radi tim M-Two kojeg je osnovao Tatsuya Minami, jedan od osnivača PlatinumGamesa, uz pomoć drugih Capcomovih internih timova. Shinji Mikami, glavno ime koje se veže uz ovaj serijal, odbio je raditi na novoj verziji igre zato što je zaposlen sa svojim projektom GhostWire: Tokyo, ali je navodno dao "neformalne savjete" oko razvoja Resident Evil 4 Remakea. Ako je VGC došao do točnih informacija, igra će izaći 2022. godine.

Resident Evil 4 izašao je najprije za GameCube početkom 2005. godine, i zatim malo više od pola godine nakon toga za PlayStation 2, a bio je prilično drugačiji od prethodnih igara u serijalu. Capcom se puno više usmjerio na akciju, promijenjena je kamera, tematika i neprijatelji, i mnogi ovu igru smatraju začetnikom žanra akcijskih igara s pogledom preko ramena. Uz to, igra je bila izuzetno dobro prihvaćena i misija spašavanja kćeri predsjednika SAD-a na koju Leon S. Kennedy odlazi u neimenovano selo u Španjolskoj igračima je veoma draga.

Otkad je igra izašla dobila je portove za sve platforme, a najnoviji je izašao prošle godine za Switch. Ako se u obzir uzmu prodajni rezultati za sve verzije, Resident Evil 4 premašio je 7,6 milijuna prodanih primjeraka i nalazi se na trećem mjestu najuspješnijih igara u ovom serijalu, iza Resident Evila 5 i 6. Budući da je igra dobila "Ultimate HD Edition" prije par godina koji je poboljšao teksture i ubacio podršku za 60 FPS-a, i da se još uvijek solidno drži, pitanje je što Capcom još želi napraviti s ovom igrom. Ako zbilja planiraju izdati igru za dvije godine, do službene najave i prvih prikaza ćemo sigurno morati malo više čekati, ali vjerujemo da će uskoro barem popričati o novom nastavku u serijalu. Sve detalje za Resident Evil 4 koji trenutno možete nabaviti potražite na službenim stranicama.