Crash Bandicoot 4 uskoro stiže na PS5, XSX i Switch, a krajem godine i na PC

Izdavač Activision i razvojni tim Toys for Bob objavili su da najnovija igra u poznatom platformerskom serijalu uskoro stiže na nove platforme

Mateja Šop srijeda, 10. veljače 2021. u 06:00

Sredinom rujna prošle godine je na PlayStation 4 i Xbox One stigao četvrti nastavak poznatog platformerskog serijala. Razvojni tim Toys for Bob pripremio je Crash Bandicoot 4: It's About Time i time nastavio serijal koji je davne 1996. godine započeo Naughty Dog. Poznati čupavi narančasti divljak ove godine slavi 25. rođendan, a izdavač Activision je odlučio započeti slavlje najavom najnovije igre za druge platforme.

Novi Crash će od 12. ožujka biti dostupan i za PlayStation 5, Xbox Series X/S i Switch, dok će PC igrači morati pričekati okvirni datum koji za sada glasi "kasnije ove godine". Što se tiče verzija za nove konzole, igrači mogu očekivati uljepšanu igru i podršku za 4K rezoluciju i 60 sličica u sekundi, kao i puno brža učitavanja i poboljšan zvuk. Oni koji su igre već kupili i igrali na PlayStation 4 i Xboxu One dobit će verzije za nove konzole besplatno i moći će prenijeti svoji save. Oni koji su uspjeli nabaviti PlayStation 5 će također moći iskusiti što je tim napravio s DualSense kontrolerom.

Oni koji prvi put kupuju igru će ovisno o željenoj platformi morati izdvojiti više ili manje novaca. Verzije za PlayStation 5 i Xbox Series X/S koštaju 59,99 eura, dok se one za Switch i PC prodaju za 39,99 eura. Na sve četiri platforme moguće je već danas odraditi predbilježbe, čak i za PC verziju koja nema konkretan datum izlaska.

Crash Bandicoot 4: It's About Time bila je prva nova igra u serijalu od 2010. godine, a i kritičari i igrači su odlično prihvatili ono što je Toys for Bob pripremio. Igra je zadržala ono što čemu je Crash bio poznat i proširila platformersku zabavu novim likovima, protivnicima i mehanikama, a sada ju je moguće nabaviti za PS4 i Xbox One po cijeni od 59,99 eura. Sve št oje tim objavio o novom Crashu nalazi se na ovim stranicama, dok najavni trailer za nove platforme možete pogledati u nastavku.