Danas izlazi Monster Hunter World: Iceborne za PC

Svi zainteresirani igrači će predvečer moći uskočiti u ogromnu ekspanziju koju je Capcom pripremio za svoj akcijski hit

Mateja Šop četvrtak, 9. siječnja 2020. u 16:56

Prije četiri mjeseca su oni koji igraju na PlayStationu 4 i Xboxu One dobili priliku zaigrati Monster Hunter World: Iceborne, ekspanziju za igru koja je srušila sve prodajne rekorde za Capcom otkad je osnovana kompanija početkom sredinom svibnja 1979. godine. Osim što je ova akcijska igra s elementima RPG-ova bila hit na konzolama, po prvi put u povijesti serijala se razvojni tim bacio na izradu PC porta. Oni koji igraju na računalima morali su čekati sedam mjeseci, ali dočekali su odličnu verziju igre.

Zbog toga što je Capcomu ovo bio prvi PC port, trebalo im je duže i da ekspanziju prilagode računalima, ali je proces ipak kraće trajao. Od početka nove godine nas podsjećaju na to da ćemo uskoro moći istražiti novo smrznuto područje Hoarfrost Reach i loviti svakakva nova stvorenja, a od danas više neće morati - u 18 sati će Iceborne postati dostupan i svi stari i novi lovci moći će krenuti u nove avanture.

Radi "različitih faktora" preload nije bio moguć, tako da će svi igrači početi s preuzimanjem malo više od 40 gigabajta kada ekspanzija večeras izađe. Što se tiče novih sadržaja, ukratko to izgleda ovako: nova priča, novo područje koje je najveće do sada, novi "grad" odnosno Hub, nova težina imena Master Rank, potpuno nove beštije uz nove varijante onih iz osnovne igre, nove gameplay mehanike i kombinacije za sva oružja, bolji balans multiplayera i Hunter Helper inicijativa kako bi tim motivirao veterane da pomažu onima koji su tek počeli svoje Monster Hunter iskustvo. Ako želite detaljnije o svim novostima, sve možete proučiti ovdje.

Što se tiče posebnosti PC porta, tim je pripremio podršku za DirectX 12, još jedan High Resolution Texture Pack, brojne opcije za podešavanje izgleda, kao i podršku za FidelityFX CAS. Osim grafike, tim se potrudio dodatno poboljšati iskustvo za one koji koriste miš i tipkovnicu, pa ako ste među njima, trebalo bi vam biti lakše. Uz ovo, ubačeno je pregršt Quality of Life promjena, čime ovo postaje najbolja verzija za uživanje u Monster Hunter Worldu. Detaljan popis promjena koje donosi nova verzija igre nalazi se na ovim stranicama.

Za kraj ostaje spomenuti ono što stiže nakon ekspanzije. Kao i za osnovnu igru Capcom će izdati brojne besplatne nadogradnje kojima ubacuju nove beštije i druge novosti. Konzolaške i PC verzije još uvijek nisu usklađene, ali je izdavač ubrzao tempo izlaženja dodataka za PC. Zbog toga prvi veći dodatak stiže već početkom veljače i uključivat će Resident Evil 2 kolaboraciju, kao i opakog Rajanga. Nakon toga će sredinom veljače započeti Holiday Joy Fest, dok nas u ožujku čeka velika nadogradnja i verzija 12.00.

Monster Hunter World: Iceborne možete nabaviti zasebno ako već imate osnovnu igru, a večeras će se početi prodavati Master Edition koji uključuje osnovnu igru i ekspanziju. Verziju za računala možete igrati samo putem Steama, dok kupovinu osim na Valveovom servisu možete odraditi na Humbleu, Fanaticalu i GMG-u. Ako do sada niste zaigrali igru, Iceborne je dobro mjesto za početi, što zbog sadržaja, što zbog količine igrača koja će biti dostupna za multiplayer i pomoć ako se ne snalazite. Sve ostale informacije o igri možete pronaći na službenim stranicama.