Isporučeno više od 13 milijuna kopija Monster Hunter Worlda

Capcom je objavio kako njihova najprodavanija igra i dalje dobro napreduje, pa su opet odlučili nagraditi igrače

Mateja Šop četvrtak, 18. srpnja 2019. u 13:00

Otkad je Monster Hunter World izašao krajem siječnja 2018. godine taj je akcijski RPG srušio sve Capcomove rekorde prodaje. Najnovija igra u serijalu koji je bio uglavnom popularan u Japanu uspješno se probila na zapadno tržište i privukla velik broj igrača, a igra još uvijek ima prilično aktivnu zajednicu. Izdavač je objavio kako je ovaj naslov sada premašio 13 milijuna isporučenih primjeraka (digitalne i fizičke kopije), te su opet pripremili nagrade za igrače kao znak zahvalnosti.

Svi vlasnici igre će od 25. srpnja do 29. kolovoza imati priliku osigurati prilično značajne iteme, a uvjerljivo najvažniji je Attack Jewel. Oni koji igraju znaju o čemu se radi, dok za sve ostale - radi se o jednom od najrjeđih itema u igri koji neki igrači ne uspiju dobiti ni nakon nekoliko stotina sati igranja. Decorations imaju veliku ulogu u buildovima koje igrači koriste kako bi nadjačali beštije što brže i efikasnije, a budući da je razvojni tim toga svjestan, smilovali su se svima koji nemaju toliko vremena za farmanje i milost RNG-a.

Vrijeme kada možete pokupiti ovaj paket poklapa se s ponovnim održavanjem svih Eventova i Questova uoči izlaska ekspanzije Iceborne. Igrači će na sve tri platforme imati malo manje od mjesec i pol dana za pokušati nabaviti svu opremu i oružja koja su propustili. Jedina razlika između konzolaških i PC verzija je par zadataka koji su bili ekskluzive i nisu stigli na računala (Assassin's Creed kolaboracija, Street Fighter, Horizon Zero Dawn).

Već kad smo spomenuli Iceborne, Capcom već prije početka sajma E3 objavljuje detalje za tu prilično veliku ekspanziju, koja će ujedno biti i jedini takav dodatak za igru. Tim je pripremio brojne nove mehanike, novu bazu, cijelo novo područje, novu opremu, hrpu novih beštija i onih koje igrači znaju iz prijašnjih nastavaka, Master Rank koji je namijenjen onima koji su željni najvećih izazova i novu priču.

Iako je Monster Hunter World dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One, ekspanzija će, kao i original, najprije biti dostupna na konzolama. Iceborne izlazi 6. rujna i prodaje se po cijeni od 40 eura, dok će na računala stići ove zime. Oni koji ne planiraju kupovati dodatak imat će pristup nekim sadržajima, poput novih mehanika, ali za sve ostalo morat ćete izdvojiti novce. Ako želite biti u toku s novostima, najbolje vam je pratiti Twitter i Facebook profile, a detaljne opise svega što će ekspanzija u igru ubaciti možete pronaći na službenim stranicama.