Destiny 2 prelazi na free-to-play model, u rujnu stiže i na Steam

Bungie je jučer otkrio više detalja o nadolazećoj ekspanziji za svoj multiplayer FPS uz brojne druge planove o budućnosti igre

Mateja Šop subota, 8. lipnja 2019. u 06:30

Prošlo je gotovo pet mjeseci otkad su Activision i Bungie raskinuli partnerstvo, a čim se to dogodilo je razvojni tim naizgled počeo s radom na velikim promjenama za svoj IP. Jučer smo za vrijeme Stadia Connect prezentacije, na kojoj je Google objavio više detalja o svojem streaming servisu za igre, vidjeli najavu za ekspanziju Shadowkeep koja je u izradi već neko vrijeme, a čim je ona završila Bungie je odradio svoj prijenos uživo u kojem su popričali o svim planovima za Destiny 2.

Za početak, Shadowkeep izlazi ove jeseni za sve platforme na kojima je igra dostupna, a igrači će se vratiti na mjesec i istražiti impresivnu utvrdu vanzemaljaca. Tim je obećao horor elemente i napomenuo da će ta nova lokacija biti dvostruko veća od one u originalu. Evo kako izgleda najavni trailer:

Druge novosti koje je razvojni tim najavio prilično su važne za budućnost igre, pa ćemo krenuti redom. Destiny 2 ćete moći nabaviti u dvije verzije: Destiny 2: New Light i Destiny 2: Shadowkeep. Prva se odnosi na free-to-play verziju igre koju će moći preuzeti i zaigrati svi zainteresirani igrači, dok se druga prodaje za 35 eura i uključuje osnovnu igru, Curse of Osiris, Warmind i Shadowkeep ekspanzije. Svaku sljedeću ekspanziju ćete moći kupovati zasebno i tako nabavljati samo dodatke koji vas zanimaju.

Još jedna važna promjena je izlazak verzije na Steamu. Do sada su igrači na računalima morali igrati Destiny 2 putem Battle.neta, no upravo zbog razilaženja bivšeg izdavača i tima, te činjenici da je IP ostao u Bungijevim rukama tim sada može pokušati privući puno veći broj igrača. S time će im naravno pomoći i free-to-play pristup, pa budućnost tog svijeta izgleda obećavajuće.

Uz dodavanje igre na Steam, Bungie je uspio sa svima (Microsoft, Google i Sony u zadnji čas) dogovoriti podršku za cross-save, što znači da ćete imati pristup svom Guardianu i svemu što ste napravili neovisno na platformi kojoj igrate. Osim toga će Bungie također prestati ograničavati oružja, oklope, mape i dodatne sadržaje za određene platforme, pa će sve biti dostupno svima.

Sve ove promjene stižu kada Shadowkeep izađe. Datum kojeg je Bungie odredio je 17. rujna za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve tri platforme je već sada moguće odraditi predbilježbe. Oni PC igrači koji su već igrali moći će prebaciti svoje Guardiane na Steam bez problema i bez dodatnih troškova, rekao je razvojni tim uz napomenu da će više detalja objaviti ovog ljeta.

Ako vas zanima što je tim imao za reći o svim stvarima na kojima su radili posljednjih nekoliko mjeseci, možete pogledati video u nastavku. Sve ostale detalje ćete pronaći na službenim stranicama, dok za predbilježbe možete otići na Steam ako vas zanima PC verzija ili u PSN i Microsoftovu trgovinu za konzolaške verzije.