Diablo IV pozlaćen nakon ugađanja, izlazak prema zacrtanom planu

Blizzard je objavio jednostavan tweet koji jasno daje do znanja da je Diablo IV spreman za igranje, ali to se neće desiti prije 6. lipnja za kada je planiran izlazak

Damir Radešić utorak, 18. travnja 2023. u 12:34

Sretne vijesti za sve ljubitelje Diabla glase da je njegov četvrti nastavak, Diablo IV, kojeg milijuni igrača nestrpljivo čekaju dobio svoju "gold" inačicu, odnosno radovi na njemu su završeni. Kako smo ranije pisali, izlazak je zakazan za 6. lipanj i toga se Blizzard unatoč spremnosti igre namjerava pridržavati, no bit će ga moguće zaigrati i četiri dana ranije ukoliko napravite rezervaciju igre.

Obzirom da smo se o ovom akcijskom RPG-u poprilično napisali, ukratko ćemo se osvrnuti na nedavne bete koje su tijekom dva vikenda iznjedrile neke zanimljive statistike.

Sasvim očekivano, dvije najigranije klase tijekom testiranja su bile Necromancer i Sorcerer, a igrači su u igranje investirali preko 61 milijun sati slobodnog vremena, dok je poseban kozmetički skin "wolf pack" za kojeg je trebalo barem jednog lika podići na 20. stupanj razvoja zaradilo 2,6 milijuna igrača.

Tijekom avantura smrt je sustigla virtualne junake gotovo 47 milijuna puta, od čega je Ashava "kriva" za njih 10 milijuna, dok je Butcher zabilježio 1,7 milijuna ubranih duša. S druge strane, Ashava je poražena 107.426 puta, što znači da je uspjela biti eliminirana jednom na svakih 95 pogibija igrača.

Beta je organizirana kako bi igrači svojim povratnim informacijama mogli dati svoje mišljenje o igri, a prema njima su vršene dodatne preinake, pa je primjerice vrijeme podizanja poginulog druga skraćeno s tri na 1,5 sekundi. Kako je najviše prigovora bilo na račun tamnica, devet ih je u tom početnom području redizajnirano, dok je šansa za nasumični događaj unutar njih podignuta s deset na 60 posto. Dakako, klase su također doživjele neke izmjene, a da ne navodimo sve u detalje, spisak izmjena i poboljšanja potražite ovdje i strpite se još malo.