Dio kritičara objavio svoje recenzije za Cyberpunk 2077

Iako je CD Projekt Red do sada šutio o tome kada će igrači moći pročitati prve dojmove vezane uz njihov iščekivani RPG, embargo je podignut danas u 18 sati

Mateja Šop ponedjeljak, 7. prosinca 2020. u 20:11

Cyberpunk 2077, najiščekivanija igra 2020. godine, stiže za manje od tri dana. CD Projekt Red je krajem prošlog tjedna poručio svim igračima koji su ranije dobili svoje primjerke da će sve objavljene slike i video uratke koji prikazuju igre uklanjati, te je unaprijed obavijestio streamere i YouTubere da ne smiju prije srijede svojim gledateljima pokazati igru. No, do sada nije bilo priče o kritičarima, ni kada će oni moći prenijeti svoje dojmove.

Prošlog tjedna počele su kružiti glasine da neki recenzenti nisu još dobili svoje primjerke, a neki su objavili da će zbog toga njihovi dojmovi sigurno kasniti. Kritičari koji su danas objavili svoje dojmove o igri također su podijeljeni u dvije skupine - oni koji su dali konačne ocjene i oni koji su, očigledno, svoje kodove tek dobili i koji su prenijeli svoje prve dojmove.

U vrijeme pisanja objavljeno je 36 recenzija, a ta probrana selekcija portala donosi prosječnu ocjenu 91/100. Oni koji su dali ocjenu 8 i manje kažu da ima previše bugova da bi u igri propisno uživali, dok drugima to nije smetalo i Night City, zajedno sa žiteljima, misijama i pričom ih je oduševila. Neovisno o ocjeni i dojmu, svi se slažu da u ovom RPG-u nećete pronaći ništa revolucionarno, ali da ćete provesti brojne sate radeći cijeli niz aktivnosti u gradu koji izgleda izuzetno dobro.

Cyberpunk 2077 izlazi 10. prosinca u 1 sat ujutro po lokalnom vremenu za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S, a uz igru stiže i Day 1 Patch koji navodno teži nešto više od 50 gigabajta. Slične probleme imao je i The Witcher 3: Wild Hunt kada je izašao - igrači su javljali svakakve bugove, ali je CD Projekt Red što prije ispravljao sve greške. S obzirom na količinu marketinga i promocije vjerujemo da je većina zainteresiranih igrača već dovoljno informirana i nabavila svoju kopiju igre, ali ako vam treba još detalja i zanima vas gdje je možete nabaviti, službene stranice kriju te informacije.