Ekspanzija Iceborne za Monster Hunter World premašila 4 milijuna prodanih primjeraka

Capcom je objavio nove prodajne rezultate za svoju najpopularniju igru, a ovog puta su se usmjerili na dodatak koji je prošlog tjedna izašao za PC

Mateja Šop petak, 17. siječnja 2020. u 06:00

Prošlog četvrtka izašao je PC port za ekspanziju Iceborne, dodatak za Monster Hunter World s cijelim brdom sadržaja koji je početkom rujna bio dostupan na PlayStationu 4 i Xboxu One. Manje od tjedan dana nakon izlaska Capcom se odlučio pohvaliti prodajnim rezultatima, pa su tako izjavili da su prodali više od 4 milijuna primjeraka ekspanzije. Posljednju informaciju koju imamo za osnovnu igru je 14 milijuna prodanih primjeraka od izlaska konzolaške verzije krajem siječnja 2018. godine, tako da je to prilično dobar uspjeh i velika zajednica igrača koja je odlučila nastaviti s lovom na čudovišta.

Capcom nije objavio koliko je PC verzija doprinijela toj brojci, ali od izlaska svakog dana na Steamu broj igrača koji istovremeno igra Monster Hunter World premašuje 200 tisuća. Iceborne nije srušio rekord originala, koji je bio nešto manje od 330 tisuća igrača, ali je to za jednu ekspanziju više nego dobro.

Kritičari su izuzetno pozitivno ocijenili ovaj dodatak i napomenuli kako je osnovna igra u svim dijelovima poboljšana, no svi igrači nisu imali baš najbolje iskustvo. Na Steamovim forumima su se već prvog dana javili oni koji imaju problema s pregrijavanjem i pretjeranim korištenjem procesora, kao i onih koji su ostali bez svojih likova i svega što su napravili. Izdavač se veoma brzo javio i rekao je da prate situaciju, da bi jučer rekli kako uskoro stiže zakrpa koja će problem s procesorom. 

Monster Hunter World, kao i Iceborne sada možete nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a moguće je da će kroz par mjeseci konzolaške i PC verzije biti usklađene. Capcom je malo ubrzao tempo izdavanja novih sadržaja za PC, pa će tako za malo više od dva tjedna izdati prvu besplatnu nadogradnju koja će uključivati novu beštiju, dekoracije i spoj sa svijetom Resident Evila, dok će početkom ožujka stići još jedna hrpa novog sadržaja.

Uz to je vrlo vjerojatno da će za sve platforme pripremiti neko slavlje unutar igre za proslavu druge obljetnice od izlaska koje bi trebalo započeti krajem mjeseca. Ako ste zainteresirani za uskočiti u ovaj svijet koji spaja akciju i RPG uz puno učenja i pripreme, sada je pravo vrijeme što radi novog sadržaja, što radi količine igrača koji će vam biti na raspolaganju u multiplayer dijelu igre. Sve informacije o PC i konzolaškim verzijama možete pronaći na službenim stranicama.