Fallout 76 beta će se održati tek u listopadu

Za vrijeme svoje prezentacije na sajmu E3 Bethesda je posvetila dosta vremena novoj Fallout igri, a sada su objavili planove za beta testiranje

Mateja Šop utorak, 24. srpnja 2018. u 06:00

Kada je Todd Howard bio pri kraju s prezentiranjem Fallouta 76 za vrijeme Bethesdine konferencije na sajmu E3 koja se održala prije mjesec i pol dana, rekao je igračima kako mogu sudjelovati u beti, odnosno Break-it Early Test Application programu, ako odrade predbilježbe. Osim toga nisu bili spremni podijeliti više detalja o tome kako će test izgledati, ali su sada odlučili progovoriti.

Na službenom forumu pojavila se obavijest o početku i načinu funkcioniranja bete. Test će započeti najprije na Xboxu One u listopadu, a nakon toga će se u testiranje moći upustiti i oni koji igraju na PC-u i PlayStationu 4. Iako je inicijalna objava zbunila igrače, jer u njoj stoji kako će "birati između ljudi koji su odradili predbilježbe" i "krenuti s malim brojem i povećavati broj sudionika naknadno", objašnjeno je kako će svi koji su kupili igru kod prodavača s kojima se Bethesda dogovorila imati pristup beti.

Točan datum početka još nisu objavili, a vjerojatno je da će to napraviti za vrijeme QuakeCona koji se održava od 10. do 12. kolovoza. Svi koji imaju pitanja o aktivaciji i tome kako osigurati ključ za betu odgovore mogu pronaći na ovim stranicama, a ako vas zanima nešto o Falloutu 76, u objavi stoji kako možete postavljati pitanja na samim forumima ili drugim društvenim mrežama na koja ćete možda dobiti odgovore za vrijeme Fallout 76 prezentacije koja će se održati 11. kolovoza i koju ćete moći pratiti na Mixeru ili Twitchu.

Fallout 76 je prva igra s multiplayer komponentnom u serijalu Fallout i uz to ima i survival elemente. Bethesda još nije točno dokučila kako bi sve to trebalo funkcionirati, pa su zbog toga igrači mislili da će beta testiranje započeti mnogo ranije. Sve što je razvojni tim do sada bio spreman objaviti možete pronaći na službenim stranicama ili ako vam je draže gledati pokretne slike, bacite oko na YouTube kanal. Igra je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako ne dođe do odgoda, trebali bi je zaigrati 14. studenog ove godine.