Fortnite se ove godine vraća na iOS, kaže šef Epic Gamesa

Tim Sweeney je netom prije ulaska u 2023. objavio "novogodišnju čestitku" kojom je dao naslutiti da bi se Fortnite nakon tri godine izbivanja mogao vratiti na iOS

Damir Radešić utorak, 3. siječnja 2023. u 09:09

Fortnite je bez sumnje globalni fenomen kojeg igraju milijuni igrača i bez obzira što o njemu mislili, ovaj besplatni battle royale naslov i dalje privlači mnogobrojne igrače na brojnim platformama izuzev onih koji se ne odvajaju od iOS-a.

Naime, nakon što je Epic Games prije nešto više od tri godine uveo alternativne metode plaćanja sadržaja izuzev onih kroz službeni Appleov servis, Apple ih je tužio i zabranio daljnju dostupnost Fortnitea na njihovoj platformi. Doduše, igrači ga na iPhoneu i drugim iOS uređajima mogu igrati putem Xbox Cloud Gaminga i GeForce Now, no ne i putem službenog Apple Storea.

Dok se trakavica i dalje provlači po medijima i tu i tamo imamo priliku čuti kako je ova ili ona strana i dalje uvjerena u ispravnost svojih odluka, nešto prije ulaska u novu 2023. godinu, šef Epic Gamesa Tim Sweeney je objavio tweet "Iduće godine na iOS-u!", što realno može značiti bilo što, no nakon par sati ga je nadovezao novogodišnjom čestitkom sa slikom – Fortnitea.

Dakako, odmah su krenule špekulacije o tome kako bi se to moglo dogoditi, no činjenica jest da neki opipljivi dokazi o mogućem ostvarenju vlažnih snova vlasnika uređaja na iOS-u još uvijek ne postoje, niti je Apple išta u vezi toga komentirao. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti na koji će se način ova nezgodna situacija riješiti i koja će strana popustiti.