Funcom za iduću godinu najavio RTS Conan Unconquered

Ekipa Funcoma nastavlja s iskorištavanjem licence na Conana, te najavljuju Conan Unconquered, prvu stratešku igru smještenu u njegov divlji svijet na kojoj rade veterani iz Petroglypha

Damir Radešić utorak, 11. prosinca 2018. u 15:14

Conan Unconquered je novi naslov koji stiže pod pokroviteljstvom Funcoma, a njegovu izradu su dodijelili ekipi Petroglypha sastavljenu od developera koji su svojevremeno radili na RTS-u Star Wars: Empire at War i serijalu Command & Conquer. Kao i spomenuti, Conan Unconquered je također strategija u realnom vremenu u kojoj će igrači izrađivati vlastite utvrde, te se pokušati obraniti od nasrtljivih hordi protivnika koji dolaze u sve većim brojevima i opasnijim oblicima. Osim samih borbi u kojima ćemo upravljati vlastitim snagama, očekuje nas raspodjela resursa, izučavanje novih tehnologija kako bismo učvrstili obranu, te regrutacija novih boraca.

Po uzoru na They Are Billions, valovi protivnika stižu konstantno i koliko dugo ćemo im se moći suprotstavljati ovisi samo o našim sposobnostima, kako zapovjedničkim, tako i građevinskim. Iako se sama igrivost kako smo spomenuli odvija u stvarnom vremenu, akciju je moguće pauzirati i predah iskoristiti za izdavanje novih zapovjedi vojskama, te krenuti s izgradnjom novih građevina. Kao da i ova kombinacija nije dovoljna za potpuni kaos, tijekom igranja ćemo se morati istovremeno pozabaviti i brojnim drugim problemima, poput vatrenih stihija koje se šire našim utvrdama ili primjerice gomilanja leševa koji šire zarazu.

Prema riječima autora, igrači će moći odabrati solo igranje, no prava zabava leži u kooperativnim partijama dva igrača koji dijele istu bazu, no svaki ima na raspolaganju vlastite resurse i vojske, te njima upravlja prema vlastitim zamislima. Zamišljen prema pozadinskoj priči Black Colossus, Conan Unconquered donosi prepoznatljive heroje i protivnike od kojih mnogi nisu ljudski, a za faktor ponovljivosti pobrinut će se nasumično generirane mape pri svakom novom igranju s brojnim točkama interesa i mjestima koja kriju vrijedno blago, najčešće dobro čuvano. Usporedo sa službenom najavom, Funcom je potvrdio ranije navode kako radi na još jednoj igri iz svijeta Conana koja će igračima pružiti solo iskustvo o kojoj će detalje otkriti nekom drugom prilikom, a prema planu, Conan Unconquered bismo trebali zaigrati u drugom tromjesečju iduće godine.