GOG Galaxy 2.0 dostupan svima putem otvorenog beta testa

Nakon nekoliko mjeseci zatvorenog testiranja za koje je GOG dijelio pozivnice, od danas svi mogu preuzeti klijent koji obuhvaća sve vaše igre

Mateja Šop ponedjeljak, 9. prosinca 2019. u 22:39

Prošlo je nekoliko mjeseci otkad su odabrani igrači koji su dobili pozivnice dobili priliku preuzeti GOG Galaxy 2.0, novi klijent kojeg je pripremio GOG i kojemu je cilj objediniti cijelu vašu kolekciju igara. U doba kada su igre raštrkane posvuda i svaki veći izdavač ima svoj klijent - Steam, Uplay, Origin, Epic Games, uz Xbox Live i PSN ako imate konzole - postalo je naporno pratiti gdje se što nalazi.

Zbog toga je GOG zamislio program u koji možete ubaciti sve igre koje imate na raznim servisima i jednostavnije ih pregledavati. "Idemo stati na kraj klijentima koji zahtijevaju puno resursa i stalno rade, i k tome još i potrebu za navigiranjem kroz nekoliko aplikacija kako bi došli do igara koje smo nabavili i vidjeli što nam prijatelji igraju. GOG Galaxy 2.0 vam na zgodan način prikazuje sve igre u jednoj kolekciji i drastično olakšava komunikaciju s prijateljima na PC-u i konzolama", kaže službena objava.

Oni koji su upali u zatvorenu betu su već dobili brojne nadogradnje, među kojima je i spomenuta mogućnost praćenja prijatelja neovisno o platformi, a svi koji od danas preuzmu program mogu vidjeti kako je to točno GOG zamislio. Proces je prilično jednostavan, nakon što odradite instalaciju i ulogirate se u svoj GOG korisnički račun klijent će vam ponuditi opciju za dodavanje igara i prijatelja. Što se igara tiče, integraciju odrađujete povezivanjem računa. Trenutno su službeno podržani GOG.com i Xbox Live, dok su članovi zajednice pripremili poveznice za Origin, PSN, Steam, Epic Games Store, Uplay i druge. Zasad od većih launchera ne možete jedino ubaciti Battle.net.

Nakon što povežete račune, igre će vam biti sortirane po launcherima, a ako ih želite igrati ili preuzeti, GOG Galaxy 2.0 će ih pokrenuti, samo tako da vi to ne vidite. Ako imate veće i raštrkane kolekcije, ovaj bi vam program mogao dobro doći, a ako vam je većina igara na jednom mjestu, vjerojatno ga možete preskočiti. Sve detalje, informacije i odgovore na pitanja koja možda imate vezana uz sigurnost i kako to sve funkcionira, kao i mjesto za preuzimanje pronaći ćete na ovim stranicama.