Homeworld Remastered Collection i Severed Steel besplatni na Epic Games Storeu

U narednih tjedan dana na Epicovom servisu možete prisvojiti jedan od najboljih RTS-ova, Homeworld Remastered Collection, kao i adrenalinski FPS Severed Steel

Damir Radešić petak, 28. srpnja 2023. u 16:35

Od mase igara koje smo do sada isprobali, samo par ostaje u sjećanju godinama. Jedna od njih je Homeworld, zajedno sa svojim nastavkom, a istu možete besplatno prisvojiti u kompilaciji Homeworld Remastered Collection koja se u narednih tjedan dana dijeli na Epic Games Storeu zajedno s pucačinom Severed Steel. Ovu izvrsnu ponudu će idućeg četvrtka u poslijepodnevnim satima naslijediti Loop Hero i Bloons TD 6, no o njima više kad postanu dostupni.

Severed Steel uz vrlo brzu igrivost donosi unikatne elemente poput izmicanja metcima, odbijanje o zidove, pa čak i bacanje oružja na protivnike uz još par smicalica koje će nam pomoći u napretku. Zanimljivost je kako u ovoj igri ne postoji opcija nadopune streljiva, već ćemo oružja po potrebi uzimati od mrtvih protivnika koji će se prilagođavati našim postupcima, tako da svaka nova partija neće biti nalik na one prethodne. Uz raznovrsno destruktabilno okruženje, uz igru dolaze i alati za izradu vlastitih nivoa što sve zajedno čini Severed Steel naslovom kojeg svakako prisvojite i isprobajte.

Zvijezda tjedna je ipak Homeworld Remastered Collection, kompilacija oba Homeworlda koji dolaze u remasteriranom izdanju, ali po želji i u originalnom koje je uvršteno u ovaj paket. Originalni Homeworld je objavljen davne 1999. godine uz nastavak par godina kasnije, a zahvaljujući iznimnoj igrivosti ubrzo su dosegli zvjezdani status zbog kojeg su dobili obnovljeno izdanje prije osam godina.

U istom nas očekuje preko 30 uzbudljivih misija u kojima upravljamo našom flotom sastavljenom od brodova raznih namjena i usput izučavamo razne tehnologije, a moramo spomenuti kako je ovo jedna od igara iz razdoblja kada su iste igrače bacale u očaj izazovima, ali im pružale i vrhunski osjećaj zadovoljstva nakon što bi nakon nekoliko pokušaja uspjeli obaviti misiju. Obzirom da nam Homeworld 3 dolazi u veljači iduće godine, Homeworld Remastered Collection koji se sada besplatno nudi će poslužiti kao dobar podsjetnik što od punog trećeg dijela možemo očekivati.