Hrvatska igra Midwintär predstavljena na Gamescomu, potpisan vrijedan izdavački ugovor

Zagrebački razvojni tim Gamechuck je potpisao ugovor s izdavačkom kućim Rogue Games vrijedan preko milijun kuna za svoj novi projekt Midwintär

Damir Radešić petak, 27. kolovoza 2021. u 16:15

Američka izdavačka kuća Rogue Games i razvojni tim Gamechuck iz Zagreba su potpisali izdavački ugovor u vrijednosti od preko milijun kuna za njihov slijedeći projekt Midwintär. Gamechuck je od 2017. od kada postoji objavio interaktivni strip All You Can Eat, Humble Original naslov vApe Escape, arkadu Speed Limit, a uz rad na Midwintäru, trenutno dovršavaju prvo poglavlje avanturističkog RPG-a Trip the Ark Fantastic.

Midwintär je akcijska stealth igra inspirirana srednjovjekovnim horor folklorom s jakim naglaskom na priču. Uz promjenu tempa igrivosti od brze akcije do promišljenog taktiziranja, autori kao jedan od važnih elemenata igrivosti navode širenje glasina među neigrivim likovima.

Naime, trominutni ciklus izmjene dana i noći donosi i drugačiju igrivost, pa ćemo preko dana u ljudskom obliku širiti glasine i obijati brave kako bismo priredili teren za noćno divljanje u obliku moćnog čudovišta. Svaki NPC ima skalu sumnjičavosti na koju glasinama možemo utjecati, te u isto vrijeme regulirati pokazivač panike u selu koji mijenja ponašanje svih likova. Tijekom noći su nam na izbor vještica, vukodlak i vampir, svaki sa svojim sposobnostima i drugačijim pristupom igrivosti, a isti će biti dostupni i u lokalnom kooperativnom multiplayeru za tri igrača uz podijeljeni ekran.

Da ne bi bilo zabune, naša čudovišta su na plemenitoj misiji protiv zlokobnog religijskog kulta, a kako to izgleda u praksi pogledajte u promotivnom videu kojim je Midwintär na Gamescomu predstavljen igračima.

 

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi