Šest besplatnih igara zaživjelo na Steamu

Nine Realms, Project Entropy, Obilia, Simulation Training Room: Massacre, Panda: Eats, Shoots and Leaves i SMYS : Classic su svježi naslovi na Steamu koje možete igrati besplatno

Damir Radešić utorak, 23. travnja 2024. u 20:31

Ako pišemo o besplatnim igrama, obično kao izvor navodimo Epic Games Store, dok se takve akcije na Steamu provode vrlo rijetko, pa nas je šest svježih naslova koji su besplatni poprilično iznenadilo. Dakako, riječ je o uglavnom indie projektima od kojih neki izgledaju više nego solidno, poput primjerice Nine Realmsa, hack'n'slash roguelikea, za kojeg autori kažu da ne govori o heroju, već predstavlja noćnu moru za heroje.

U istom ćemo pokušati uništiti sve bogove dok ne ostane samo jedan, a svaka smrt, koja će biti vrlo česta, nije kraj već novi početak obzirom da krećemo iznova sa svim iskustvom i predmetima koje smo u ranijim pokušajima prikupili. Nažalost, moramo napomenuti da je bez naknade dostupan samo uvodni dio igre, dok ostatak ipak valja dokupiti po prilično povoljnoj cijeni.

Project Entropy je pak potpuno besplatan i riječ je o SF strategiji u kojoj zapovijedamo vanzemaljskim vojskama i pokoravamo sve koji nam stanu na put. Uz masivnu mapu, pred nama je gomila neistraženih planeta, izgradnja flota unikatnih sposobnosti, modificiranje kopnene vojske i prilagođavanje iste trenutnim potrebama, a oni koji žele mogu se upustiti i u PvP nadmudrivanje protiv ostalih igrača. Avanturistički RPG Obilia nas pak vodi u otvoreni svijet smješten u budućnost kojeg možemo istraživati po volji, a obzirom da je riječ o igri koja je tek ušla u early access, ne čudi popriličan broj bugova, no svakako je vrijedi isprobati.

Simulation Training Room: Massacre je pak namijenjen igračima kojima ubijanje zombija nikada ne dosadi, a kako samo ime govori, zamišljeno je da se masakr odvija u virtualnim svjetovima kreiranima u tajnim bazama za obučavanje vojnika. Zombiji vremenom postaju sve snažniji, ali iskustvom stječemo vrijedne bodove kojima možemo nadograditi naše sposobnosti, a autori posebno ističu kako je riječ o kompletnoj igri bez ikakvih skrivenih troškova.

U SMYS : Classicu pak sakupljamo geometrijske oblike i izgrađujemo stepenište do cilja, što je vjerojatno iznimno zabavno obzirom da je igra namijenjena za igranje u lokalnom multiplayeru, dok je Panda: Eats, Shoots and Leaves isključivo VR naslov iznimno brze igrivosti, pa ukoliko posjedujete adekvatnu opremu, svakako ga isprobajte.