Izašao Rune II, Human Head Studios zatvorio vrata, izdavač šokiran

Nezavisni razvojni tim Human Head Studios je dan nakon izlaska zatvorio vrata, kupila ga je Bethesda, a izdavač Ragnarok Game nije znao da će se to dogoditi

Mateja Šop petak, 15. studenog 2019. u 06:00

Razvojni tim Human Head Studios, poznat po igrama kao što su Rune i Prey iz 2006. godine, na nastavku svoje interesantne RPG igre radio je dosta dugo. U svibnju ove godine obavijestili su igrače da mijenjaju ime iz Rune: Ragnarok u Rune II, da bi sredinom rujna rekli da će svi zainteresirani igrači za obranu svijeta od Lokijevih planova to moći napraviti 12. studenog.

Kao što je tada bilo rečeno, igra je prekjučer izašla, no jučer je iz vedra neba, samo dan nakon izlaska igre, Human Head Studios zatvorio svoja vrata. U svojem su blogu kao glavni razlog naveli "ekonomske realnosti" održavanja nezavisnog tima, ali je uz tu vijest odmah stigla i ona da iako Human Head više ne postoji, Bethesda je odmah zaposlila sve njegove članove, otvorila Roundhouse Studios i poručila da će se tim odmah baciti na izradu nenajavljenih naslova.

Izdavač Runea II, Ragnarok Game, bio je jednako (neugodno) iznenađen ovim razvojem događaja kao i igrači, a svoju su izjavu objavili putem foruma na službenim stranicama. "Danas je razvojni tim Human Head Studios objavio da su zatvorili svoja vrata i da otvaraju novi studio. Ovo je šokantna vijest za nas, budući da na igri radi nekoliko timova. Informaciju smo dobili kad i vi". U nastavku stoji da je razvojni tim imao dogovor s izdavačem da će nastaviti s podrškom i nakon izlaska igre. 

Unatoč ovakvom razvoju događaja, oni koji nastavljaju s radom na igri rekli su da je prodaja premašila njihova očekivanja, te da trenutno pripremaju zakrpe za tehničke probleme i okupljaju tim koji će nastaviti s izradom dodatnih sadržaja. Također, Rune II je i dalje u planu za ostale PC platforme na koje će stići iduće godine, a trenutno igru možete nabaviti ekskluzivno putem Epic Games Storea. Ako ste zainteresirani za kupovinu, prodaje se u nekoliko verzija i detalje ćete pronaći ovdje. Sve ostalo nalazi se na službenim stranicama.