Kupite novi Humble Bundle paket, pomozite životinjama u Australiji

Sinoć se na Humbleovim stranicama počeo prodavati paket od 29 igara, a sav novac od prodaje ide za pomoć životinjama na kontinentu kojim haraju požari

Mateja Šop petak, 17. siječnja 2020. u 21:29

Australija proteklih nekoliko tjedana gori. Iako je većina ljudi dobro prošla (ako pod dobro računamo da su ostali samo bez kuća), posljedice na ekosustav i sva ostala živa bića su zastrašujuće. Malo iza nove godine procjena je bila da je stradalo pola milijarde životinja, a one koje su se spasile ili ostale "samo" spaljene izgubile su staništa. Nedugo nakon toga je nova procjena bila milijarda životinja, nekoliko izumrlih vrsta i populacija koala smanjena za trećinu.

Od tada je pokrenuto nekoliko humanitarnih akcija za prikupljanje sredstava za pomoć kontinentu na kojem su svake godine požari sve gori, a sinoć se pridružio i Humble Bundle. U suradnji s nezavisnim razvojnim timovima pripremili su Humble Australia Fire Relief Bundle u kojem se nalazi čak 29 igara koje bi vas inače koštale 400 američkih dolara, dok ih vi možete nabaviti za 25 američkih dolara.

Osim što je to velik broj igara, radi se o kvalitetnim i zabavnim naslovima , pa uz to što svi prrihodi od prodaje paketa idu za pomoć životinjama možete isprobati nove i zanimljive igre iz raznih žanrova. Da ih ne pišemo sve, izdvojit ćemo metroidvaniju Hollow Knight (koja, iskreno, sama po sebi vrijedi toliko), FPS roguelike Void Bastards, strategiju koja emulira igre na ploči Armello, opuštajuću vožnju Euro Truck Simulator 2, blesavu avanturu Frog Detective, klasik Machinarium, spoj kartaške igre i RPG-a Hand of Fate 2 i logičke igre Framed Collection.

U vrijeme pisanja prodano je gotovo 16 tisuća paketa i prikupljeno 434 tisuće američkih dolara, a paket će se prodavati do idućeg četvrtka u 20 sati. Ako ste zainteresirani, zaputite se na stranice na kojima možete vidjeti sve detalje o paketu i proučiti cijelu ponudu igara. U igraćoj zajednici su neki streameri na Twitch.tvu već prikupljali sredstva za pomoć i lijepo je vidjeti da su se različiti timovi udružili i da Humble sudjeluje.