Mafia: Definitive Edition dobio gameplay prikaz, izgleda odlično

Dva mjeseca nakon najave kompletnog remakea originalne Mafije razvojni tim Hangar 13 pokazao nam je kako izgleda gameplay

Mateja Šop srijeda, 22. srpnja 2020. u 18:00

U svibnju su 2K i Hangar 13 najavili nove verzije sve tri igre u poznatom akcijskom serijalu Mafia. Druga i treća igra su se počele prodavati tjedan dana nakon najave, dok je Mafia: Definitive Edition najprije najavljena za kraj kolovoza. U odnosu na druge dvije igre, Hangar 13 radi na potpunom remakeu igre iz 2002. godine, a nakon što su nam pokazali prvi trailer i slike, bilo je jasno zašto im treba više vremena.

Do sada nismo dobili priliku vidjeti igru u akciji, ali je sinoć kasno portal IGN na svojem YouTube kanalu objavio video u kojem je predsjednik razvojnog tima Haden Blackman pokazao usporedbu izgleda originala i nove verzije, i usput pokazao kako izgleda dio misije Trip to the Country.

Grafika, zvuk, filmići i gluma su rađeni ispočetka, ali se za dio gameplayja i animacija tim okrenuo Mafiji III, koja je izašla prije četiri godine. Dobili smo priliku vidjeti kako će izgledati napucavanje, vožnja i interakcija s likovima, a konačna verzija imat će 20 linearnih misija kao i original, uz mogućnost povremenog istraživanja drastično uljepšane verzije Lost Havena. Oni koji nisu zaigrali igru ili kojima treba podsjetnik, pratit ćete taksista koji se zove Tommy Angelo i koji jedne večeri postane upleten s mafijaškom obitelji Salieri. Iako mu u početku život u kriminalnom podzemlju ne zvuči privlačno, zbog novca i nagrada brzo počinje mijenjati mišljenje.

Mafia: Definitive Edition je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve tri platforme, ako ne dođe do još jedne odgode, stići će 25. rujna. Na sve tri platforme možete već sada odraditi predbilježbe (Steam i Epic Games Store su opcije ako planirate igrati na računalima) i osigurati tri ekskluzivna itema: The Don odijelo, Smith V12 limuzinu i zlatni Semi-Automatic. Sve informacije o ovoj igri, kao i o druge dvije koje su već dostupne možete proučiti na ovim stranicama.