Marvel’s Avengers dobio novi gameplay prikaz

Razvojni timovi i Square Enix pripremili su prezentaciju na kojoj su prikazali kako će izgledati kooperativno igranje ove akcijske igre uz objavu nekih drugih detalja

Mateja Šop četvrtak, 25. lipnja 2020. u 06:30

Prva stvar koju je Square Enix napravio ove godine bilo je odgađanje izlaska za Final Fantasy VII Remake i Marvel's Avengers. Po prvim planovima trebali smo se s Avengersima družiti od 15. svibnja, ali je umjesto toga izlazak pomaknut na rujan. Budući da nas do izlaska dijeli manje od tri mjeseca, timovi Crystal Dynamics i Eidos Montreal pripremili su Marvel's Avengers War Table.

Radi se o prezentacijama u kojima će nam pokazivati razne dijelove igre, a u prvoj su nam pripremili nove trailere, prikaz gameplayja, detalje o vještinama i sustavima koji se nalaze u igri, informacije o priči i likovima, kao i o mikrotransakcijama.

Do sada smo znali da će timovi ispričati novu priču u Marvelovom svijetu i da se radnja odvija pet godina nakon takozvanog A-Dayja. Avengersi su raspušteni, ljudi više nemaju povjerenja u heroje, a žena imena Kamala Khan pokušat će ih opet okupiti. Danas smo saznali da je glavni negativac MODOK i njegova kompanija AIM koji pod svaku cijenu želi očistiti svijet od superheroja i moći.

Također, dobili smo priliku vidjeti kako će izgledati Hero Missions, odnosno misije koje su vezane uz kampanju za jednog igrača i koje će pratiti priču igre. Tim je odabrao jednu u kojoj je glavni junak Thor, a evo kako to izgleda:

Osim što ćete igru moći u cijelosti igrati sami s AI timom, ako preferirate kooperativnu zabavu, tu su War Zones. Radi se o misijama koje će vam davati poznati likovi iz tog svijeta i koje će timovi proširivati nakon izlaska igre.

Što se tiče kozmetičkih dodataka i mikrotransakcija, većinu kostima moći ćete otključati igranjem, ali neke će biti dostupne isključivo putem trgovine unutar igre. Spominju se i neki drugi kozmetički dodaci koji će vašim herojima dati različite osobnosti, pa tko voli takve stvari, imat će puno izbora za podešavanje svoje ekipe superheroja.

Marvel's Avengers je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako ne dođe do nove odgode izaći će 4. rujna. Timovi pripremaju i next-gen verzije, a rečeno je da će svi igrači koji kupe verziju za Microsoftovu ili Sonyjevu konzolu dobiti nove verzije igara za PS5 i Xbox Series X besplatno. Kao što smo spomenuli, ovo je bio prvi War Table, a na sljedećima će biti govora o novom heroju koji će izaći nakon osnovne igre, beta testu i samom izlasku. Za sudjelovanje u beti morate odraditi predbilježbe, a sve informacije o tome i ostatku igre možete pronaći ovdje. Svi koji žele pogledati prvi War Table u komadu, mogu baciti oko na video ispod teksta.