Monster Hunter: World za PC tek na jesen

Prva igra iz ovog serijala koji kombinira akciju, RPG-ove i lov velikih beštija ove godine stiže na PC, a tim je objavio okvirni datum izlaska

Mateja Šop srijeda, 3. siječnja 2018. u 22:21

Capcom je na sajmu E3 ove godine najavio novu igru u serijalu Monster Hunter u kojem konzolaši uživaju od 2004. godine. Prvi je Monster Hunter izašao za PlayStation 2, a 14 godina nakon će novu igru u serijalu po prvi puta moći istovremeno zaigrati vlasnici Sonyjeve i Microsoftove konzole. Capcom je također najavio kako će i PC igrači moći uskočiti u taj svijet, a sada je stigao i okvirni datum izlaska.

Producent Ryozo Tsujimoto obratio se igračima putem kratkog videa u kojem se zahvalio na strpljenju i rekao kako se tim bavi optimizacijom PC verzije te kako će ona biti spremna u jesenskom razdoblju ove godine. Više detalja o PC verziji imat će u nadolazećim mjesecima, dok oni koji planiraju zaigrati Monster Hunter: World na konzolama nakon izlaska igre mogu očekivati besplatne nadogradnje koje će sadržavati nove beštije koje ćete moći loviti.

Monster Hunter: World je šesti glavni nastavak u serijalu, a radi se igri koja spaja RPG-ove i akciju, otvoreni svijet i perspektivu iz trećeg lica. Igrači upravljaju svojim lovcem koji je zadužen za lov ili ubijanje velikih beštija kako bi ih proučavali članovi nečega što se zove Research Commission. Ono što je drugačije kod ovih igara je da ne poboljšavate lika skillovima, već način borbe ovisi o oružju kojem koristite. Također, većina opreme koju ćete nabavljati i mijenjati dolazi upravo od vašeg plijena, a uz to je možete osigurati rješavanjem misija ili prikupljanjem materijala u svijetu oko sebe.

Iako će vam većina ljudi reći da je igra najzabavnija kada se igra s prijateljima, Monster Hunter: World možete igrati sami u offline ili online modovima, a ako ste društveni može vam se pridružiti još troje igrača u online kooperativnom modu. Uz to, igra ima i podršku za nešto što je razvojni tim nazvao Squads koje se najjednostavnije može opisati kao gilde, odnosno klanovi u MMO igrama.

Ako planirate zaigrati igru na PlayStationu 4 ili Xboxu One, to ćete moći napraviti od 26. siječnja, a ako planirate čekati PC verziju možete je očekivati između kraja rujna i prosinca, ukoliko ne dođe do dodatnih odgoda. Najnoviji trailer možete vidjeti ispod teksta, a za sve druge detalje posjetite veoma detaljne i interaktivne službene stranice.