Mount & Blade II: Bannerlord dostupan putem Early Accessa

Osam godina nakon što su najavili da rade na igri, razvojni tim ponzat po serijalu Mount & Blade je izdao novi nastavak putem Steama

Mateja Šop ponedjeljak, 30. ožujka 2020. u 19:52

Igrači već osam godina strpljivo čekaju da TaleWorlds Entertainment napravi novu igru u serijalu Mount & Blade, pa ih je jako razveselila najava za Mount & Blade II: Bannerlord na prošlogodišnjem sajmu Gamescom. Krajem kolovoza stigao je novi trailer i okvirni datum izlaska ovog spoja RPG-a i strategije čija se radnja odvija u srednjem vijeku, a on je bio zakazan za ožujak ove godine.

Razvojni tim je planirao izdati igru sutra, ali su je odlučili staviti u prodaju dan ranije i od sada svi oni koji žele istražiti fiktivni kontinent Calradia mogu to i napraviti. Radnja u Bannerlordu odvija se 210 godina prije one u Mount & Blade: Warband, a inspiraciju za propast tog carstva je tim potražio u povijesti Rimskog carstva, dok su oprema, oklopi, oružja i jedinice frakcija također inspirirane onima koje su ljudi koristili u razdoblju između 600. i 1100. godine.

TaleWorlds je za prvu fazu Early Accessa pripremio "hrpu sadržaja s kojom će se igrači zabavljati satima" uz napomenu da će vjerojatno naletjeti na bugove i neke probleme, iako je prva dostupna verzija stabilna. Oni koji su igrali bilo koju igru u serijalu do sada opet će moći napraviti svojeg lika, istražiti spomenuti kontinent, okupiti svoje vojnike i s njima se boriti u velikim bitkama, osvajati gradove, baviti se ekonomijom, politikom i diplomacijom, te brojnim drugim stvarima. Mount & Blade serijal poznat je po ogromnim sandbox svjetovima koje istražujete u single playeru, pa po tome ni Bannerlord nije drugačiji.

Bannerlord bi u Early Accessu trebao provesti približno godinu dana, a TaleWorlds želi da igra bude zabavna i da u njoj igrači uživaju, umjesto da se drže striktnog rasporeda koji bi mogao imati loš utjecaj na konačan proizvod. Prvi dojmovi igrača veoma su pozitivni, a svi oni koji u svojoj kolekciji na Steamu već imaju neku prijašnju igru iz serijala mogu je nabaviti na popustu od 20 posto, dok za ostale vrijedi popust od 10 posto. Promocija traje do 13. travnja, pa ako želite, možete igru nabaviti na Valveovom servisu. Sve ostale informacije o tome što je u ovoj srednjovjekovnoj igri novo možete pronaći na službenim stranicama.