Najavljen Mass Effect: Legendary Edition, stiže i nova Mass Effect igra

Na dan proslave svega vezanog uz svijet Mass Effecta, BioWare i EA imali su velike vijesti koje uključuju remaster voljene trilogije i novu igru u serijalu

Mateja Šop subota, 7. studenog 2020. u 21:00

Svake godine ljubitelji znanstveno-fantastičnog serijala Mass Effect, kao i njihovi tvorci, 7. studenog slave takozvani N7 Day. Proslava je dobila ime po oklopu koji nosi zapovjednik, odnosno zapovjednica Shepherd, a jučer su EA i BioWare rekli da fanove čeka posebna poslastica. Već neko vrijeme se šuška da su u pripremi nove verzije u poznatoj i mnogima dragoj RPG i akcijskoj trilogiji, pa smo danas konačno dobili i potvrdu.

Iza imena Mass Effect: Legendary Edition kriju se poboljšane, uljepšane i modernim sustavima prilagođene verzije originalne igre koja je izašla 2007. godine, mnogima najdražeg nastavka iz 2009. godine i posljednjeg nastavka u trilogiji koji je imao kontroverzan završetak i koji je izašao 2012. godine. Ne radi se o remakeovima, već remasterima sve tri igre koji će, prema riječima tvoraca, modernizirati iskustva kako bi dugogodišnji ljubitelji, kao i novi fanovi mogli uživati u igrama u najboljem mogućem izdanju.

Putem službenog bloga oglasio se i Casey Hudson koji je napisao sljedeće: "Kao developeri igara uvijek se nadamo da će naše igre premašiti originalne platforme na kojima su bile dostupne. Budući da imamo priliku napraviti remastere trilogije, to znači da će 10 godina našeg rada živjeti dalje i da će igrači iskusiti i doživjeti bolje nego ikad prije. Mass Effect: Legendary Edition će uključivati sav singleplayer sadržaj i DLC-ove za Mass Effect, Mass Effect 2 i Mass Effect 3, uključujući promo oružja, oklope i druge pakete sadržaja u remasteriranom izdanju optimiziranom za 4K Ultra HD."

Nove verzije sve tri igre postat će dostupne na proljeće 2021. godine za PC, Xbox One i PlayStation 4, dok će na nove konzole nekad nakon toga. Kako će izgledati i sve ostalo što vas možda zanima, saznat ćemo naknadno.

Druga velika vijest, o kojoj doduše nisu bili spremni objaviti više detalja, je da tim veterana radi na novoj Mass Effect igri. Nastavak je u ranoj fazi razvoja, ali će informacije o novoj viziji obaviti kada budu spremni.

Posljednja igra koja je bila vezana uz ovaj sci-fi svijet bila je Mass Effect: Andromeda, koja nije baš najbolje prošla ni kod kritičara, ni igrača. Radilo se o solidnom RPG-u sa velikim idejama, ali lošijom izvedbom zbog čega je bio pomalo bezličan. Nadamo se da će novi nastavak biti bolji i da će se BioWare nakon nekoliko promašaja vratiti na trag stare slave uz Dragon Age 4 i novi Mass Effect.