Neobični survival horor Pacific Drive stiže 22. veljače na PC i PlayStation 5

Predstavljen prije dvije godine tijekom PlayStationovog State of Playa, Pacific Drive je izazvao veliki interes igrača obzirom da se radi o survivalu u kojem glavna uloga pripada karavanu

Damir Radešić ponedjeljak, 15. siječnja 2024. u 17:03

Kako se približava vrijeme izlaska zakazano za 22. veljače, tako igrači sve više bruje o Pacific Driveu ekipe Ironwood Studiosa, survival hororu koji nas vodi na krajnji sjeverozapad SAD-a, poluotok Olympic. Na spomenutom se počinju događati čudne pojave koje moramo istražiti kako bismo doznali više o njihovom uzroku, te istovremeno izvukli živu glavu. Zanimljivost ove igre je što uz pogled iz prvog lica u glavnu ulogu stavlja zastarjeli karavan kojeg ćemo popravljati i opremati raznim dodacima i njime se uglavnom kretati kroz opasne zone.

Iako je dio radova moguće napraviti i na putu, poput primjerice uklanjanja misterioznim robota koji se hrane metalom i koji se poput čičaka lijepe za našu staru kramu gdje god prođemo ili izmjene probušene gume, za veće zahvate je predviđena radiona kao svojevrsna baza iz koje krećemo u pohode.

Sve sakupljene stvari, poput dijelova motora ili limarije koju režemo brusilicama je moguće dopremiti u bazu i polako nadograđivati naše vozilo raznim napravama koje će nam otključavati nove sadržaje. Tijekom putovanja ćemo nailaziti na razne nacrte za nove dodatke, audio poruke i zapise, energetske jezgre kojima ćemo otključavati nove nivoe, te ponekad komunicirati s nepoznatim likom koji će nas navoditi kako pobjeći iz ove opasne zone.