NieR Replicant dobiva novu verziju za PC, PS4 i Xbox One

Square Enix i neki od tvoraca originalne igre rade na novoj verziji akcijske avanture smještene u svijetu NieR

Mateja Šop nedjelja, 29. ožujka 2020. u 20:01

U Japanu je 24. travnja 2010. godine, za PlayStation 3, izašla igra imena NieR Replicant. Radilo se o akcijskoj avanturi koja je nastavila priču jednog od završetaka u Drakengardu. Igrači na zapadu dobili su malo drugačiju verziju - NieR Gestalt stigao je u isto vrijeme, ali s drugačijim izgledom glavnog lika, njegovim odnosom s NPC-jem Yonah i vremenom u kojem se radnja odvija.

Malo manje od mjesec dana prije nego što obje igre proslave 10. rođendan, Square Enix i dio developera koji je radio na originalu (redatelj i tvorac svijeta Yoko Taro, skladatelj Keiichi Okabe i producent Yosuke Saito), najavili su novu verziju igre koja će po prvi puta biti dostupna na zapadnom tržištu. Umjesto Gestalta, izdavač je najavio NieR Replicant ver. 122474487139... za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Zasad se ne zna točno što će sve biti promijenjeno i do koje mjere, ali je poznato da je glavni tim koji radi na reizdanju Toylogic, da pomaže PlatinumGames, da su zaposlili glumce za sve likove u igri, da je skladatelj doradio sve pjesme i napisao neke nove i da producent "nema pojma" hoće li igra imati nove završetke.

"NieR Replicant ver.1.22474487139... poziva igrače u mračan, apokaliptičan svijet u kojem će pratiti očaravajuću misiju brata koji traži lijek za ubojitu bolest od koje mu je oboljela sestra, a zbog te će misije početi sve preispitivati", kaže službeni opis za igru. Square se nije izjasnio oko datuma izlaska, a službene stranice su trenutno skromne i samo na japanskom. Čim budemo dobili više informacija, prenijet ćemo vam. Do tada možete pogledati kratak najavni trailer i pratiti Twitter profil vezan uz svijet NieRa za sve novosti.