No Man's Sky: Beyond stiže idućeg tjedna, objavljen novi trailer

Nova velika besplatna nadogradnja za ovu simulaciju, za koju tim kaže da je najznačajnija do sada, bit će spremna za preuzimanje drugu srijedu

Mateja Šop petak, 9. kolovoza 2019. u 06:00

Krajem srpnja prošle godine je razvojni tim Hello Games izdao četvrtu veliku besplatnu nadogradnju za svoju simulaciju istraživanja i življenja u svemiru, No Man's Sky. Next je bilo njeno ime, a glavna promjena koja je stigla s njom bila je implementacija multiplayera. Igra je prilično daleko dogurala od veoma problematičnog izlaska početkom kolovoza 2016. godine, ali tim nipošto nije gotov s radom na njoj.

U ožujku su najavili da rade na najvećoj nadogradnji do sada i za koju smatraju da im je najambiciozniji korak u razvoju, a to je bila potpuna podrška za VR. Kao i sve nadogradnje prije toga, i za ovu je bilo rečeno da će biti besplatna za sve vlasnike igre uz dodatak da se oni kojima VR ništa ne znači mogu radovati raznim drugim poboljšanjima i dodacima.

Prije tjedan dana objavili su kada će nadogradnja izaći, da bi danas po prvi puta kratko prikazali novosti koje igrači mogu očekivati. Uz to, na službenom blogu pojavila se objava u kojoj osnivač studija, Sean Murray, kaže sljedeće: "Beyond je plod godine dana rada, iako je prva ideja bila da ćemo izdati tri velike nadogradnje zasebno. Ipak, kako smo napredovali s razvojem postalo je očigledno da su te tri stvari međuzavisne. Virtualna realnost je kul i veliki je pothvat za proceduralno generirani svemir, ali ona postaje mnogo zabavnija kada igrate s prijateljima, neovisno o tome koriste li oni VR ili ne. S poboljšavanjem društvenih aspekata multiplayera htjeli smo da VR ne postane samo poželjan i prirodan, već i nezaustavljiv."

Sve ono što možete vidjeti u novom traileru možete iskusiti i u VR-u, poručio je Murray, i dodao da će o ostalim dijelovima nadogradnje više popričati u narednih nekoliko dana. Kao i uvijek, zahvalio se svim igračima na podršci i rekao da osim što je ova nadogradnja najveća do sada, da je i najznačajnija jer povezuje sve dijelove igre na razne načine. Ovo je još jedan korak u razvoju igre i tim još uvijek ne planira stati s izdavanjem dodataka za nju.

No Man's Sky možete nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na Steamu igru do 21. kolovoza možete nabaviti po 50 posto nižoj cijeni, odnosno 27,49 eura. Nadogradnja Beyond bit će dostupna od iduće srijede, 14. kolovoza, na sve tri platforme, a ako vam treba više informacija o osnovnoj igri i svemu što u njoj možete raditi, zaputite se ovdje.