Nova igra tvoraca Van Helsinga je RPG s borbom na poteze King Arthur: Knight's Tale

Razvojni tim NeocoreGames danas je predstavio svoj novi projekt koji spaja taktičku borbu na poteze i RPG-ove, a pokrenuli su i Kickstarter kampanju za implementiranje dodatnih sustava

Mateja Šop srijeda, 14. listopada 2020. u 06:00

Mađarski razvojni tim NeocoreGames igračima je najpoznatiji po igrama kao što je serijal The Incredible Adventures of Van Helsing i aRPG Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr, a danas je ekipa najavila novi projekt. Radi se o spoju RPG-a i taktičke borbe na poteze koja će na mračniji način prikazati legendu o Arthuru. 

King Arthur: Knight's Tale je igra zamišljena za novu generaciju hardvera, dio ideja za borbu posuđuje iz popularnog XCOM-a i to spaja s RPG sustavima kao što su razvoj i napredak likova kojima upravljate, odrađivanje raznih questova, istraživanje kraljevstva Avalon i popravljanje dvorca Camelot. Također, priča ovisi o vašim postupcima i odlukama, pa morate paziti što radite.

Već kad smo je spomenuli, priča prati Sir Mordreda, bivšeg neprijatelja kralja Arthura koji će sa svojim odabranicima istražiti Avalon u potrati za kraljem. Tim je najavio da igra ima 30 likova i pet klasa, a budući da postoji permadeath sustav, važno je da ih mazite i pazite, liječite rane i bolesti, te pomno birate njihove pozicije u bitkama.

NeocoreGames je uz najavu svoje nove igre danas pokrenuo i Kickstarter kampanju u kojoj za razvoj dodatnih sustava traže mrvicu manje od 150 tisuća američkih dolara. King Arthur: Knight's Tale će naprije nekad početkom 2021. godine izaći za PC putem Steama (neovisno o uspješnosti kampanje), a nakon toga će se tim pozabaviti verzijama za PlayStation 5 i Xbox Series X/S. Kada postane dostupan, ovaj mračan RPG prodavat će se za 40 američkih dolara, a oni koji su već sada zainteresirani na Kickstarteru mogu osigurati svoj primjerak i pristup beta testu za 26 američkih dolara.

Sve informacije koje su bili spremni objaviti nalaze se na službenim stranicama, pa ako želite podržati razvoj igre možete to napraviti ovdje.