Novi dodatak za Star Control: Origins, Hunting Simulator 2 u pripremi, čistke u DotA-i 2...

Stardock radi na završnom poglavlju za Star Control: Origins, Hunting Simulator 2 nas vodi u novu sezonu lova, Valve zaključao 40.000 korisničkih računa igrača DotA-e 2, dok je Funcom još jednom odgodio Conan Chop Chop

Damir Radešić četvrtak, 13. veljače 2020. u 21:40

Ekipa Stardocka je najavila četvrto i ujedno završno poglavlje ekspanzije za Star Control: Origins kojim će završiti Earth Rises priču, dok NACON u suradnji s razvojnim timom Neopica radi na svježe najavljenom Hunting Simulatoru 2. Od ostalih vijesti izdvajamo zaključavanje 40.000 korisničkih računa u DotA-i 2 za čije je vlasnike Valve utvrdio da igraju prljavo, a hack-and-slash roguelite Conan Chop Chop će još malo pričekati s izlaskom obzirom da je ponovo došlo do odgode zbog, kako kažu autori, poliranja multiplayera.

Star Control: Origins Earth Rising 4/4

Poslovično marljivi Stardock je najavio završno poglavlje svoje četverodijelne ekspanzije za spoj avanture, istraživanja, borbe i koječega drugoga, Star Control: Origins. Isto se nadovezuje na prethodna tri izdanja, Aftermath, Return of the Lexites i The Syndicate, a nastavlja priču u kojoj su ljudi napokon dokazali svoju vrijednost, no jedna njihova frakcija radi na opasnom vojnom brodu koji bi mogao poremetiti krhko primirje, a uz sve to bit ćemo u potrazi za nestalim zapovjednikom koji je očito ključan za našu misiju. Sumirano, Earth Rises, kako je naziv ovog dodatka, donosi nove vanzemaljske rase, nove brodove, avanture i izazove, a obzirom na nelinearne temelje koji krase izvorno izdanje, za pristup novim sadržajima igrači nisu obvezni završiti glavnu priču, već ih mogu zaigrati u bilo kojem trenutku.

Sama radnja ovog serijala je smještena u kasno 21. stoljeće i govori o prvoj međuzvjezdanoj ekspediciji ljudske vrste kojoj je cilj potraga za resursima koji će omogućiti naseljavanje novih kolonija među zvijezdama, a u toj avanturi ćemo imati priliku steći nove saveznike među vrstama koje susrećemo, dok neke neće blagonaklono gledati na strance u svojim zonama kontrole. Iako promotivni video kojeg donosimo u sklopu ove objave sugerira da je Earth Rises već dostupan, na stranicama Steama i prema službenom priopćenju, zaigrat ćemo ga uskoro.

Sezona lova 2

Izdavačka kuća NACON i razvojni tim Neopica su najavili novo poglavlje njihovog, sada već serijala, Hunting Simulator. Hunting Simulator 2 je prema riječima autora daleko veći i raznovrsniji od prethodnika što može zahvaliti potpunom redizajnu grafike, a poboljšanja nisu zaobišla ni zvučne efekte. Nadodaju da će nam ova simulacija ponuditi mnogo sati zabave u najljepšim prirodnim okruženjima Europe i Amerike, dakako, uz uvjet da lov nalazimo zanimljivim načinom trošenja slobodnog vremena.

Od brojnih novih značajki, posebno se ističe lovački pas koji će lovcima biti od presudnog značaja u traženju lovine, a samo ponašanje je prema objavi vjerno reproducirano prema stvarnim uzorcima. Svaka od preko tridesetak vrsta životinja je dobila unikatnu umjetnu inteligenciju koja donosi realno ponašanje i zahtijeva drugačiji pristup. Uz redizajn korisničkog sučelja, igrači će dobiti priliku pomno birati opremu ovisno o zadanim uvjetima, a prema planu, Hunting Simulator 2 bi se 25. lipnja trebao pojaviti za PC, pet dana kasnije u verzijama za Xbox One i PlayStation 4, dok inačica za Nintendo Switch stiže nešto kasnije.

Valve čisti DotA-u 2 od Štrumpfova

Valve je na svom profilu Twittera objavio kako je trajno zaključao 40.000 korisničkih računa igrača popularnog MOBA naslova DotA 2 za koje se ustanovilo da zlonamjerno iskorištavaju sustav za kreiranje partija. Iako je detaljno objašnjenje izostalo, pretpostavlja se kako je riječ o "smurf" računima, odnosno lažnim profilima koje kreiraju iskusni igrači kako bi upali u partije s početnicima i time im zagorčavali život.

Ove sumnje potvrđuje i nedavna objava Valvea u kojoj kažu kako su detekciju takvih računa prilikom kreiranja partija napravili osjetljivijom, a ovo nije prvi slučaj da se kreatori DotA-e 2 obračunavaju s njihovim vlasnicima. Primjerice, u siječnju prošle godine je zaključano 17.000 računa iz istih razloga, a kako stvari stoje, slične akcije će se provoditi i u budućnosti.

Nova odgoda za roguelite Conana

Iako je u početku izgledao kao prvotravanjska pošalica, realno i najavljen je 1. travnja, Conan Chop Chop je itekako stvarni projekt kojeg smo već trebali zaigrati, prema posljednjim informacijama 25. veljače, no i to se sudeći po svježoj objavi Funcoma izjalovilo. Naime, novi im je plan objaviti finalno izdanje u drugom tromjesečju ove godine, a CEO razvojnog tima Mighty Kingdom kao razloge navodi poliranje multiplayer komponente. Smješten u svijet Conana, ovaj roguelite hack-and-slash nas suprotstavlja gomilama protivnika na nasumično kreiranim mapama s hrpom oružja na raspolaganju, a vjerojatno najzabavniji način igranja će biti kooperativan zajedno s tri prijatelja u partiji. Kako to izgleda u pokretu provjerite u videu koji slijedi, a sve dodatne informacije potražite na stranicama Steama na kojem Conan Chop Chop možete staviti na listu želja.