Obećavajući Helldivers 2 pokazuje veliki potencijal, no od prvog dana se bori s tehničkim problemima

Na papiru je Helldivers 2 zvučao odlično, no nakon izlaska prije par dana je postalo jasno da nije sve tako bajno kako se najavljivalo i developeri užurbano rade na ispravcima

Damir Radešić subota, 10. veljače 2024. u 10:57

Originalni Helldiversi su sada već devet godina stara iznimno zabavna twin-stick pucačina iz ptičje perspektive koju su mnogi otkrili tek nakon najave njenog nastavka, Helldivers 2. Iz nekog razloga, ekipa Arrowhead Game Studiosa je odlučila potpuno redizajnirati igrivost, pa je potonji najavljen kao pucačina iz trećeg lica s naglaskom na kooperativno igranje, dok su promotivni materijali izgledali više nego primamljivo zbog čega je oveći broj igrača Helldiverse 2 uvrstio na liste želja i nestrpljivo čekao njegov izlazak.

Nakon što je jučer Helldivers 2 napokon objavljen, zaigralo ga je gotovo 80.000 igrača istovremeno samo na Steamu, a obzirom da je ovo igra koja je nastala pod okriljem PlayStationa, izgledno je da je ta brojka za konzolašku verziju i daleko veća, što je svakako dobar rezultat. No, umjesto da trljaju ruke od zadovoljstva i brišu suze radosnice zelembaćima, developeri su na popriličnim mukama.

Naime, ubrzo su se počeli pojavljivati komentari kako je igra u vrlo lošem tehničkom stanju, pa osim problematičnog matchmakinga koji je polu-funkcionalan, što za co-op igru svakako nije nešto što kupci žele čuti, mnogi igrači prijavljuju česta rušenja.

Po komentarima na Steamu, zamjerke idu i na račun anti-cheat softvera nProtect GameGaurd, koji je navodno među lošijima u tom segmentu, ali i vrlo naporan, pa i nakon deinstalacije navodno ostaje aktivan i duboko zakopan na računalima.

Pozitivno u čitavoj priči jest činjenica da su autori odmah krenuli s ispravcima i već objavili prvu zakrpu, a kako su rekli na službenom kanalu Discorda, trenutno se nalaze u "kriznom modu" i naporno rade na rješavanju preostalih problema. Direktor igre, Mikael Eriksson, je izjavio kako bi prva zakrpa trebala popraviti matchmaking i rušenja, no isto tako je svjestan da je pred njima još mnogo posla prije no što Helldiverse 2 dovedu u red.