Odgođen izlazak za Metro Exodus

4A Games i Deep Silver objavili su kako će treća igra u serijalu Metro umjesto ove godine izaći početkom 2019.

Mateja Šop srijeda, 16. svibnja 2018. u 20:00

Metro Exodus je najavljen za vrijeme prošlogodišnjeg sajma E3, dok nam je u prosincue razvojni tim 4A Games rekao kako ćemo treću igru u tom FPS serijalu temeljenom na knjigama moći zaigrati ove godine. Sada su se i oni i izdavač Deep Silver predomislili te su datum izlaska odlučili pomaknuti na početak 2019. godine. Evo što kaže službena izjava:

"Razvoj Metro Exodusa dobro napreduje, veoma smo uzbuđeni oko onoga što vidimo. Neprestano revidiramo to što radimo jer želimo biti sigurni da ćemo igračima i ljubiteljima serijala Metro pružiti igru kakvu zaslužuju, dok istovremeno pratimo najave proizvoda konkurenata. Želimo da svi mogu iskusiti najambiciozniju Metro igru u najboljem mogućem izdanju i zbog toga smo odlučili prebaciti datum izlaska u prvi kvartal 2019. godine."

U nastavku izjave stoji da su svjesni kako će ova vijest razočarati sve one koji su Metro Exodus odigrati ove godine, ali kažu kako će rezultati, koje će im dodatno vrijeme razvoja omogućiti, biti vrijedni čekanja. Za kraj su spomenuli kako će za vrijeme sajma E3 prikazati potpuno novi gameplay, pa se barem tome možemo veseliti.

Metro Exodus je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a za razliku od prethodne dvije igre, malo ćemo više vremena provesti na otvorenom. Glavni junak priče i dalje je Artyom i kao što samo ime igre kaže, zajedno s ostatkom svojih Spartan Rangersa, mora pobjeći iz Metroa i pokušati pronaći novi život na istoku. Posljednji trailer koji je objavljen možete pogledati ispod teksta, a svi se drugi detalji o igri nalaze na službenim stranicama.