Opet odgođen Cyberpunk 2077, ovog puta na sredinu prosinca

Najiščekivanija igra u 2020. godini odgođena je po treći put. Vijest je prenio tim CD Projekt Red putem društvenih mreža, a umjesto 19. studenog igra će izaći 21 dan kasnije

Mateja Šop utorak, 27. listopada 2020. u 19:24

Iako je nedavno CD Projekt Red potvrdio da je Cyberpunk 2077 pozlaćen i nakon toga rekao da više neće biti odgoda, danas su se predomislili i odlučili odgoditi izlazak najiščekivanije igre 2020. godine po treći put. Najprije je igra trebala izaći u travnju, zatim u rujnu, pa 19. studenog, ali ništa od toga.

Vijest su podijelili putem društvenih mreža i izgleda ovako:

Ukratko, novi datum izlaska glasi 10. prosinca, što je 21 dan kasnije nego što je bilo obećano. Nije strašno, ali se razvojni tim imao potrebu ispričati opet, ovog puta više nego inače. Dodali su da se trenutno bave s devet verzija igre, testiranjem i prilagođavanjem svega, pa iako su rekli da je "pozlaćena" to ne znači da su na njoj prestali raditi. Naravno, to su opet napravili kako bi isporučili najbolju moguću igru od prvog dana i planiraju svo to vrijeme iskoristiti kao bi bili sigurni da će se to i dogoditi.

Cyberpunk 2077 je u izradi za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Stadiu, ali će na spomenuti datum biti dostupna za aktualnu generaciju konzola i računala. Krajem rujna je opet bilo diskusije o lošoj praksi takozvanog "cruncha" u igraćoj industriji, i bivši i sadašnji zaposlenici CD Projekta rekli da prekovremeni rad traje puno duže od ovoga što je kompanija priznala. S ovom odgodom će tim imati još napornih dana ispred sebe, pa se nadamo da neće doći do još jedne odgode i da će igrači dobiti igru koju žele, a developeri malo odahnuti.

Sve informacije o igri možete pronaći na službenim stranicama, a nedavni Night City Wire pozabavio se vozilima i stilom kojim odiše taj fiktivni futuristički grad.