Osim dobrog računala, za Microsoft Flight Simulator trebat će vam i brza internetska veza

Razvojni tim i izdavač objavili su sistemske zahtjeve za prvi novi nastavak u poznatom serijalu simulacija letenja nakon pauze od četrnaest godina

Mateja Šop četvrtak, 23. travnja 2020. u 07:00

Ljubitelji simulacija i letenja ove će godine konačno dočekati novu verziju Microsoft Flight Simulatora, a Microsoft ima prilično velike ambicije oko toga naslova. Od prvog prikaza na sajmu E3 prošle godine bilo je jasno da razvojni tim Asobo Studio i Xbox Game Studios pripremaju nešto posebno, ali nakon što smo vidjeli kako igra izgleda, zapitali smo se kakva će nam točno računala trebati da propisno uživamo u takvoj igri.

Microsoft je odmah bio rekao da će koristiti svoju Azure cloud tehnologiju koja će biti zadužena za učitavanje veoma realističnog izgleda našeg planeta, a razvojni tim Asobo koristi svoj poseban engine, fotogrametriju i karte iz Bing Mapsa čime u realnom vremenu tijekom letova stvaraju vjerne rekreacije lokacija iznad kojih se nalazite. Sada su objavili što ćete točno morati imati u svojim računalima za pokretanje igre i uživanje u njoj, a situacija je ovakva:

Dvije najvažnije stavke su količina prostora na disku i stabilna internetska veza. Neovisno o postavkama na kojima planirate igrati, trebat će vam 150 gigabajta slobodnog prostora i minimalna brzina preuzimanja podataka od 5 Mbps. Naravno, što više to bolje, pa Microsoft preporučuje 50 Mbps kao idealnu brzinu. Također, bilo bi najbolje da imate SSD s kojeg ćete igru pokretati. Druge stvari nisu toliko strašne - jedino malo u oko bode 32 gigabajta RAM-a kao idealna količina, ali oni koji u kućištu imaju RTX 2080 ili Radeon VII, vjerojatno imaju i to već riješeno.

Microsoft Flight Simulator dat će vam mogućnost da preletite čitavu Zemlju, posjetite više od 37 tisuća zračnih luka, a osim što ćete to moći sami raditi, u pripremi je i multiplayer komponenta o kojoj je tim prije tri tjedna detaljnije popričao. Igra je u izradi za računala i Xbox One, i trebala bi stići nekad ove godine, ali se Microsoft nije još izjasnio o konkretnom datumu izlaska. Radi se o prvom konkretnom nastavku nakon pauze od 14 godina, pa se nadamo da će svi koji su toliko dugo čekali uživati u onome što im timovi pripremaju. Ako želite biti u toku s novostima, pratite službene stranice, a spomenuti prikaz multiplayera možete pogledati u nastavku.