Par odgoda, Modern Warfare 2 Remastered zasad samo za PS4, velik uspjeh za Mount & Blade II i drugo

Osim što smo dobili potvrdu glasina za novi COD remaster, dvije su igre odgođene, Humble je pripremio velik paket igara za borbu protiv COVID-19 virusa, Ubisoft dijeli besplatnu igru, a novi Mount & Blade je veoma uspješan

Mateja Šop utorak, 31. ožujka 2020. u 22:08

U novom dnevnom pregledu vijesti iz igraće industrije okupili smo one koje vjerojatno neće radovati sve igrače, ali ima i onih koje bi trebale. Kao što se jučer pričalo, izašla je nova verzija single player kampanje za Modern Warfare 2, ali će ona narednih mjesec dana biti dostupna samo na PlayStationu 4. InXile Entertainment i Mojang su zbog toga što članovi timova rade od doma morali pomaknuti datume izlaska za svoje projekte, Wasteland 3, odnosno Minecraft Dungeons. Malo ljepše vijesti stižu od Ubisofta koji besplatno dijeli hit platformer Rayman Legends, Mount & Blade II: Bannerlord razveselio je razvojni tim i ogroman broj igrača, a Humble je pripremio paket igara od kojeg će sva prikupljena sredstva ići organizacijama koje se bave pomaganjem na razne načine u vrijeme ove globalne pandemije.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered je privremena PS4 ekskluziva

Activision je potvrdio glasine koje kruže tjedan dana i izdao Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, ali zasad samo za PlayStation 4. Igra se jučer kratko pojavila u njemačkoj PSN trgovini, procurio je trailer, a u međuvremenu je ekipa na YouTubeu izdala i gameplay, te potvrdila da kontroverzna misija No Russian nije izbačena iz igre. Sada smo dobili službeni trailer, kao i dodatne informacije o igri:

Svi koji igraju na Sonyjevoj aktualnoj konzoli mogu igru odmah nabaviti i započeti sa sporijim preuzimanjem, jer su ograničene brzine skidanja zbog stabilnosti i povećanog korištenja konzola. Oni koji igraju na PC-u i Xboxu One morat će pričekati do 30. travnja, kada će vremenska ekskluziva isteći. Ovo nije prvi put da su PS4 igrač u i prednosti - Sony i Activision već dugo surađuju i imaju dogovore za posebne sadržaje, kao i raniji pristup njima.

Što se promjena tiče, razvojni tim Beenox zadužen je za remaster u kojem su značajno grafički doradili cijelu kampanju, uz poboljšanja zvuka. Svi će moći iskusiti priču u kojoj se pridružujete Task Forceu 141 uz ekipu koja uključuje poznatog Captain John Piercea, kao i likove koji se kriju iza imena Gary „Roach“ Sanderson i Simon „Ghost“ Riley.

Sadržaji koji stižu u Modern Warfare (2019) i battle royale Warzone
Sadržaji koji stižu u Modern Warfare (2019) i battle royale Warzone

Što se multiplayera tiče, kao što su glasine rekle, on nije uključen u ovaj remaster, a u zasebnoj objavi su napisali sljedeće: „Umjesto da izdamo zasebno multiplayer iskustvo, Activision i Infinity Ward rade na tome da ubace više klasičnih mapa u novom ruhu kroz novi Modern Warfare“. To znači da ćete za sada uživati samo u SP kampanji, a za poznate mape ćete morati imati Modern Warfare iz 2019. godine i pričekati da ih tim pripremi.

Za kupovinu PS4 verzije zaputite se u PSN trgovinu, predbilježbe za PC možete odraditi kroz Battle.net launcher, dok se Xbox One verzija nalazi u Microsoftovoj trgovini. Za sve ostale detalje proučite službene stranice.

Wasteland 3 odgođen do kolovoza zbog koronavirusa

Ova godina krenula je s odgodama, a zahvaljujući virusu koji je blokirao svijet izgledno je da će 2020. biti obilježena njima. Prva od dvije igre koje su danas odgođene je novi nastavak u serijalu Wasteland na kojem radi inXile Entertainment. Igru smo trebali zaigrali 19. svibnja, a sada ćemo morati pričekati tri mjeseca duže. Razvojni tim javio se putem društvenih mreža i obrazložio svoje razloge za odgodu:

Zbog toga što je malo teže organizirati razvoj igre kada svi zaposlenici rade od doma, Wasteland 3 ćemo sada zaigrati 28. kolovoza. Beta testiranje prošlo je veoma dobro, no sada će im trebati više vremena za implementirati i doraditi sve ono što su igrači rekli. Microsoft i Deep Silver podržali su tu odluku, tako da ćemo malo duže čekati kvalitetniji i bolji proizvod.

Wasteland 3 je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a pratit ćemo ekipu rangera u snježnom, post-apokaliptičnom Coloradu. Sve što je tim podijelio o svojem najnovijem projektu nalazi se na ovim stranicama, gdje ćete pronaći i detalje o predbilježbama, ako ih želite odraditi.

Microsoft pomaknuo datum izlaska za Minecraft Dungeons

Druga odgoda stiže nam od Microsofta, odnosno Xbox Game Studiosa, koji su pomaknuli datum izlaska za akcijski RPG smješten u svijetu Minecrafta. Mojang već neko vrijeme radi na Minecraft Dungeons, koji podsjeća na kockasti Diablo, a sada smo saznali da će na njemu raditi malo duže. Igra je trebala izaći u travnju, ali je datum izlaska pomaknut za malo više od mjesec dana.

Kao i inXile, ekipa Mojanga brine o zdravlju i sigurnosti svojih zaposlenika, a uz to žele igračima isporučiti najbolje moguće iskustvo. Zbog toga ćete Minecraft Dungeons moći zaigrati od 26. svibnja, ako ne dođe do nove odgode. Ovaj aRPG je u izradi za PC, Xbox One, PlayStation 4 i Switch, a na prve dvije platforme moći ćete ga zaigrati u cijelosti ako plaćate Xbox Game Pass pretplatu. Osim što možete igrati sami, igra ima podršku za lokalni i online kooperativni mod, a prodavat će se u dvije verzije – osnovna za 20 eura i Hero Edition koji za 10 eura više ima neke kozmetičke dodatke, kokoš koja vas prati na avanturama i pristup DLC-ovima kada postanu dostupni. Sve detalje o igri potražite na službenim stranicama.

Besplatno preuzmite Rayman Legends

Ubisoft nastavlja biti darežljiv s igrama iz svojeg kataloga, pa tako od danas možete u svoju kolekciju besplatno dodati šaren, sladak i izazovan platformer Rayman Legends. Ova je igra izašla prije sedam godina, pokupila izvrsne ocjene od kritičara, i udahnula novi život u dugovječan serijal s neobičnim protagonistom kojeg je smislio Michel Ancel.

Sve što morate napraviti za besplatno preuzimanje je korisnički račun na Uplayju, a izdavač dijeli PC verziju. Ponuda vrijedi do 3. travnja u 15 sati po lokalnom vremenu, pa se zaputite na ove stranice kako biste što prije to odradili. Sigurni smo da će Ubisoft nakon Child of Light i sada ove igre podijeliti još koju, a kada odluče koja će ona biti, javit ćemo vam.

Mount & Blade II: Bannerlord je najuspješnija nova igra na Steamu u 2020. godini

Igrači su od 2012. godine, kada je razvojni tim TaleWorlds Entertainment to najavio, čekali da izađe nova igra u serijalu Mount & Blade. Jučer su to konačno dočekali i odmah uskočili u Mount & Blade II: Bannerlord, single player sandbox iskustvo u srednjem vijeku koje spaja RPG i strateške elemente. Tim se već jučer, samo tri sata nakon izlaska igre, pohvalio impresivnim brojkama koje su još impresivnije danas.

U odnosu na jučer, Bannerlord sjedi na trećem mjestu najigranijih naslova na Steamu i u vrijeme pisanja je na bojištima po raznim lokacijama bilo gotovo 214 tisuća igrača, dok je najveći broj danas bio 219,787. Tim je već jučer rekao, kada su objavili tu prvu radosnu vijesti, da je zahvaljujući entuzijazmu igrača novi Mount & Blade već postao najuspješnija igra koja je na Steamu izašla u 2020. godini, a sigurni smo da će ta brojka još rasti.

Ono što je također impresivno je da se igra nalazi u Early Accessu i da tim ima više od godine dana posla prije nego što bude spreman za izdavanje konačne verzije, pa je budućnost Mount & Blade II: Bannerlorda veoma svijetla. Ako se vi želite pridružiti velikom broju igrača koji trenutno u igri uživa, možete igru nabaviti na Steamu, a ako imate neku igru iz serijala već u svojoj kolekciji, imat ćete veći popust. Sve ostalo što vas zanima možete pronaći na službenim stranicama.

Humble Bundle pripremio ogroman Conquer Covid-19 paket

Razni timovi i kompanije započeli su s prikupljanjem sredstava za borbu protiv pandemije koronavirusa, a Humble Bundle se sada pridružio toj inicijativi. U surdanji s brojnim izdavačima i nezavisnim razvojnim timovima pripremili su paket koji ima više od 40 igara i solidnu količinu digitalnih stripova i knjiga koje će vas zabavljati sada kada imate više vremena za igru i čitanje, a uz to što ćete si osigurati zabavu, svi prihodi idu organizacijama koje pomažu u borbi s ovom pandemijom.

Možete donirati koji god iznos želite, ali ako ste zainteresirani za igre i knjige, minimalno morate platiti 28 eura. U paketu se nalazi cijela hrpa indie hitova kao što su Hollow Knight, Superhot, Into the Breach, The Witness, Brothers – A Tale of Two Sons, kao i par većih igara koje uključuju uljepšane verzije prve dvije u serijalu Darksiders, Killing Floor 2 i Europa Universalis IV. Inače bi vas sve te igre i knjige po punoj cijeni koštale gotovo 1100 američkih dolara, pa ako vam treba zabava i usput želite doprinijeti organizacijama kao što su Direct Relief, International Rescue Committee, Liječnici bez granica i Partners in Health, možete to napraviti do idućeg utorka. U vrijeme pisanja, samo sat i pol nakon što se paket počeo prodavati, prikupljeno je malo više od 175 tisuća eura, a taj će iznos sigurno biti puno veći kada se paket prestane prodavati. Pregledajte sami ponudu na ovim stranicama ako ste zainteresirani.