Glasine oko reizdanja COD: Modern Warfare 2 i Mario igara, ocjene za Resident Evil 3 i druge novosti

Početak tjedna izgleda obećavajuće, barem za igraću industriju i ljubitelje igara prema novostima koje su timovi s nama danas podijelili

Mateja Šop utorak, 31. ožujka 2020. u 07:00

Iako smo tek ušli u novi tjedan, dočekala nas je solidna količina novosti iz igraće industrije. Osim što možete zaigrati Mount & Blade II: Bannerlord, izgleda da će svi zainteresirani igrači sutra moći nabaviti novo i uljepšano izdanje kampanje za Call of Duty: Modern Warfare 2. Oni koji s nestrpljenjem čekaju Resident Evil 3, nakon što su odigrali odlično ocijenjen demo, možda će biti razočarani, jer dobar dio kritičara ovog puta nije oduševljen onime što je Capcom pripremio. Nintendo navodno ove godine planira izdati cijelu hrpu novih verzija igara u serijalu Mario za Switch, MMO Last Oasis ima problema sa serverima, a Riot uskoro pokreće svoje servere za pucačinu Valorant.

Novo izdanje kampanje za COD: Modern Warfare 2 navodno stiže sutra

Cijelog vikenda kruže glasine kako se Activision sprema izdati novo izdanje za Call of Duty: Modern Warfare 2, koje smo prvi put spomenuli prije dvije godine. Najprije je dataminer, koji prati tjedne nadogradnje i zakrpe za najnoviji COD i Warzone, uočio materijale kojima će se u te dvije igre remaster pucačine iz 2009. godine promovirati. Zatim je ranije danas osoba koja je pokrenula MW2 Remastered Twitter profil objavila trailer koji je procurio:

Nakon toga je njemačka PSN trgovina zabunom objavila stranicu s informacijama i cijenom remastera koja je brzo uklonjena, ali igra koja bi se trebala zvati Call of Duty: Modern Warfare 2: Campaign Remastered prodavat će se za 25 eura. Kao i Modern Warfare Remastered iz 2016. godine, i ova igra će uključivati samo single player kampanju, ali će multiplayer mape ubaciti u prošlogodišnje izdanje Modern Warfarea. Također, prije nego što je PSN stranica uklonjena pisalo je da su poboljšane teksture, animacije i sva ostala grafička poboljšanja koja se očekuju od igara koje dobivaju taj tretman.

Activision se još nije službeno oglasio, ali utorak je inače dan kada se objavljuju novosti vezane uz igre u serijalu Call of Duty. Vjerujemo da će sa svim tim informacijama koje su procurile imati potrebu nešto sami reći, a kada se to dogodi, prenijet ćemo vam.

Kritičari podijeljeni oko nove verzije Resident Evila 3

Capcom je s posljednje dvije igre u serijalu Resident Evil igračima opet vratio nadu u to da mogu spasiti svoj survival horor serijal. Resident Evil 7 je imao drugačiji pristup, ali je oduševio mnoge, dok je Resident Evil 2 Remake vratio igrače u dobre stare dane, i mlađima omogućio da zaigraju najbolje ocijenjenu igru u serijalu u novom ruhu. Nakon uljepšanih avantura Claire i Leona, ovaj se izdavač bacio na izradu nove verzije Resident Evila 3, ali sada kada kritičari mogu pričati o onome što su zaigrali ne čini se da će svi biti zadovoljni.

Dok je Resident Evil 2 Remake kupio samo pohvale, mišljenja za Resident Evil 3: Nemesis su mnogo više podijeljena. Oni kojima se igra nije dopala kažu da je prekratka, da Nemesis nema dovoljno veliku ulogu, da dizajn staza nije na razini, da su neki dijelovi priče izostavljeni i da je cijeli remaster, kao i original, korak unazad u serijalu. Drugi kažu da Capcom nastavlja s punim pogocima i da se radi o vrhunskom reizdanju originala, a oni koji se nalaze u sredini imaju pokoji prigovor, koji se najviše odnosi na to da je ovaj remake kratak.

Resident Evil 3: Nemesis izlazi 3. travnja za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve tri platforme dostupna je demo verzija koju su igrači veoma dobro ocijenili. Vidjet ćemo što će oni imati za reći nakon što igra izađe, a do tada možete posjetiti službene stranice i vidjeti što je sve o igri objavljeno.

Šuška se da Nintendo priprema nove verzije raznih Mario igara

Najpoznatiji svjetski vodoinstalater iz Italije ove će godine proslaviti 35. rođendan, a prema glasinama koje su počele kružiti, Nintendo priprema svašta. Portali Videos Game Chronicle i Eurogamer dočepali su se anonimnih izvora i informacija da će Mario proslavu odraditi u nekoliko novih verzija igara koje su već izašle, kao i par novih nastavaka.

Od starih, spominju se Super Mario 64 koji je izašao 1997. godine, Super Mario Sunshine iz 2002. godine i Super Mario Galaxy iz 2007. godine, dok bi novi nastavci trebali uključivati Paper Mario i Deluxe izdanje za Super Mario 3D World. Sve navedene igre, kao i neke druge, trebale bi ove godine izaći za Switch. Nintendo je ove planove htio objaviti na ovogodišnjem izdanju sajma E3, ali zato što je on odgođen zbog pandemije COVID-19 virusa vjerojatno će pričekati neku Direct prezentaciju za službenu najavu. Nintendo ove glasine nije htio komentirati, ali čim nešto službeno objave, javit ćemo vam.

Privremeno ugašeni serveri za MMO Last Oasis koji je izašao prije par dana

Neobičan survival MMO u kojem je cilj što manje stajati na istom mjestu, jer morate bježati od opakog sunca u post-apokaliptičnom svijetu, izašao je prije manje od tjedan dana. Igru smo spomenuli u prošlotjednom izboru najzanimljivijih nezavisnih igara, uz napomenu da pratite situaciju prije kupovine zato što igra, prema komentarima onih koji su je nabavili i zaigrali, ima probleme sa serverima.

Izgleda da je taj dio veoma brzo postao jasan i timu Donkey Crew koji je odlučio na tjedan dana ugasiti servere. U službenoj objavi na Steamu stoji kako inženjeri od izlaska igre pokušavaju riješiti problem s glavnim serverom, ali zbog toga što nisu to uspjeli napraviti, žele sedam dana u miru pokušati dokučiti o čemu se radi. Tim je naredna tri dana svima omogućio da na Steamu zatraže povrat novaca, neovisno o tome koliko su sati u igri proveli i rekli su da će obavijestiti igrače o tome što se događa uskoro.

Last Oasis je ušao u Early Access na PC-u, a dizajn za vozila je tim posudio od nizozemskog umjetnika i njegovih tvorevina imena Strandbeests. U ovom MMO-u tim kaže da ćete puno bolje proći ako surađujete, nego lutate sami, ali će sada svi igrači morati pričekati neko vrijeme da to opet počnu raditi. Ako želite biti u toku sa situacijom sa serverima, pratite stranice na Steamu, dok one službene kriju sve ostale detalje.

Zatvoreno beta testiranje za Valorant, Riotov kompetitivni FPS, započinje uskoro

Prošlog listopada kada je Riot Games slavio 10. obljetnicu League of Legendsa rekli su da pripremaju hrpu novih projekata. Među njima je bio i „Project A“, kompetitivna pucačina s kojom Riot želi konkurirati igrama kao što su Counter-Strike: Global Offensive i Overwatch. Prije malo manje od mjesec dana saznali smo da se ona zove Valorant i dobili prvi gameplay prikaz, da bi nas sada razvojni tim obavijestio da će uskoro krenuti sa zatvorenim beta testiranjem.

„Spremni smo da prva tura igrača testira kompetitivni gameplay Valoranta i da mi krenemo s izgradnjom globalne zajednice“, stoji u službenoj objavi. Druge važne informacije uključuju datum početka beta testa, kao i način na koji možete pokušati upasti. Od 7. travnja u 14 sati određeni Twitch streameri imat će pristup beti, a za svoju šansu morat ćete napraviti Riot korisnički račun, povezati ga s Twitch.tv korisničkim računom i gledati nekog streamera koji igra.

Tim ne zna koliko dugo će zatvorena beta trajati, ali budući da planiraju konačnu F2P verziju ponuditi svim zainteresiranim igračima ovog ljeta, ne bi trebala trajati dugo. Sve detalje je tim objavio na službenim stranicama, pa ako ste zainteresirani, bacite oko.