PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) prebačen na free-to-play poslovni model

Nakon brojnih spekulacija i nagađanja, PlayerUnknown’s Battlegrounds je od danas besplatan za igranje uz veliku nadogradnju koja u igru uvodi brojne novosti

Damir Radešić srijeda, 12. siječnja 2022. u 10:26

Začetnik žanra battle-royale, PlayerUnknown’s Battlegrounds, je pokleknuo pred navalom free-to-play konkurencije, te je od danas i službeno zaživio na spomenutom poslovnom modelu. Objavljen 2017., isprva u early access inačici, a kasnije i kao dovršen proizvod, PUBG je jedna od igara s najvećom zaradom koja je do sada ostvarila prodaju od preko 70 milijuna primjeraka, dok je mobilna (besplatna) verzija preuzeta preko milijardu puta i donijela autorima više od 6,2 milijarde dolara zarade.
 

No, od izlaska su se pojavile brojne konkurentske igre koje su kopirale igrivost i osnovni koncept PUG-a, i oduzimale publiku nekadašnjem vladaru novog žanra, što je svakako bio okidač za veliku promjenu koja je stupila na snagu.

Igrači koji su prije kupili igru su u sklopu poklona kojeg su dobili ujedno zaradili nadogradnju na Battlegrounds Plus paket koji donose određene pogodnosti unutar igre kao i gomilu vrijednih predmeta. Isti taj paket je dobavljiv za 13 dolara, a igrači koji tek kreću s igranjem za samo dva dolara mogu nabaviti Starter Pack.

Usporedo s tranzicijom na F2P, objavljena je i zakrpa 15.2 koja ispravlja gomilu tehničkih problema, uvodi taktičku opremu poput dronova kao novu kategoriju predmeta, dodani su tutoriali za svježi pomladak virtualnih bojovnika, trening na stvarnoj mapi protiv 99 računalom vođenih protivnika, kao i detaljni opisi svih segmenata sučelja za lakše snalaženje.

Dodatne detalje o ovoj nadogradnji potražite ovdje, a PlayerUnknown’s Battlegrounds, od sada besplatno, možete zaigrati putem Steama.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi