PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) prebačen na free-to-play poslovni model

Nakon brojnih spekulacija i nagađanja, PlayerUnknown’s Battlegrounds je od danas besplatan za igranje uz veliku nadogradnju koja u igru uvodi brojne novosti

Damir Radešić srijeda, 12. siječnja 2022. u 10:26

Začetnik žanra battle-royale, PlayerUnknown’s Battlegrounds, je pokleknuo pred navalom free-to-play konkurencije, te je od danas i službeno zaživio na spomenutom poslovnom modelu. Objavljen 2017., isprva u early access inačici, a kasnije i kao dovršen proizvod, PUBG je jedna od igara s najvećom zaradom koja je do sada ostvarila prodaju od preko 70 milijuna primjeraka, dok je mobilna (besplatna) verzija preuzeta preko milijardu puta i donijela autorima više od 6,2 milijarde dolara zarade.
 

No, od izlaska su se pojavile brojne konkurentske igre koje su kopirale igrivost i osnovni koncept PUG-a, i oduzimale publiku nekadašnjem vladaru novog žanra, što je svakako bio okidač za veliku promjenu koja je stupila na snagu.

Igrači koji su prije kupili igru su u sklopu poklona kojeg su dobili ujedno zaradili nadogradnju na Battlegrounds Plus paket koji donose određene pogodnosti unutar igre kao i gomilu vrijednih predmeta. Isti taj paket je dobavljiv za 13 dolara, a igrači koji tek kreću s igranjem za samo dva dolara mogu nabaviti Starter Pack.

Usporedo s tranzicijom na F2P, objavljena je i zakrpa 15.2 koja ispravlja gomilu tehničkih problema, uvodi taktičku opremu poput dronova kao novu kategoriju predmeta, dodani su tutoriali za svježi pomladak virtualnih bojovnika, trening na stvarnoj mapi protiv 99 računalom vođenih protivnika, kao i detaljni opisi svih segmenata sučelja za lakše snalaženje.

Dodatne detalje o ovoj nadogradnji potražite ovdje, a PlayerUnknown’s Battlegrounds, od sada besplatno, možete zaigrati putem Steama.