Popularna igra na ploči Gloomhaven uskoro stiže na PC kroz Early Access

Izdavač Asmodee Digital je s tvorcem ove igre, Isaacom Childresom, pripremio digitalnu adaptaciju za PC koja će se na Steamu početi prodavati idućeg tjedna

Mateja Šop četvrtak, 11. srpnja 2019. u 06:00

Gloomhaven je igra na ploči koja nije privukla velik broj zainteresiranih kada se održavala prva Kickstarter kampanja za njenu izradu, no tvorac Isaac Childres je zato za drugo izdanje 2017. godine prikupio gotovo četiri milijuna američkih dolara od traženih 100 tisuća. Radi se o RPG-u koji ima velik broj raznolikih likova, itema i scenarija zapakiranih u zanimljiv i fleksibilan sustav pravila. Igrači sudjeluju u kampanji koja se sastoji od taktičkih borbi, a umjesto kocki napadi se odrađuju kroz karte.

Izdavač Asmodee Digital je zbog interesantnog koncepta odlučio kontaktirat Childresa oko digitalne adaptacije ove igre, na što je tvorac pristao, no umjesto da naprave repliku igre na ploči, zaključili su da bi bilo dobro zadržati neke mehanike i pripremiti novo iskustvo. Tako će Gloomhaven najprije stići na PC putem Early Accessa, i to već idućeg tjedna, a igrači će moći vidjeti kako izgledaju taktičke borbe na poteze uz istraživanje tamnica.

Evo što kaže službeni opis: "U Gloomhavenu ćete upravljati timom plaćenika od kojih svaki ima svoje razloge za osvajanje svijeta prepunog sumorne i zle dekadencije. Pažljivo odaberite članove, jer se u žaru borbe možete osloniti samo na svoj um, vještine i spellove kako biste uspješno očistili ljigave tamnice i zaboravljene ruševine. U ovoj rogue-like adaptaciji istraživanja tamnica temeljenoj na poznatoj igri na ploči, proći ćete kroz zastrašujuće, nasumično generirane tamnice, boriti se protiv sve opakijih i opasnijih protivnika ili pokušavati dok vam to ne pođe za rukom".

Budući da se radi o Early Access verziji, nemojte očekivati previše sadržaja i igru koja će raditi bez problema. Razvojni tim Flaming Fowl Studios je pripremio četiri lika kojima ćete upravljati i istraživati nekoliko zona u kojima se nalaze razni neprijatelji i itemi, a sve se to nalazi na novoj mapi u Adventure modu na kojima je tim radio s Isaacom Childresom. Predviđa se da će igra u konačnoj verziji biti dostupna do kraja iduće godine, a planovi za razvoj izgledaju ovako:

Gloomhaven će za PC izaći 17. srpnja putem Steama i moći ćete ga nabaviti po cijeni od 24,99 eura. Kada konačna verzija postane dostupna, igra će se prodavati po većoj cijeni, ali oni koji je nabave u Early Accessu će sve sadržaje dobivati normalno kako budu izlazili. Zasad nema spomena o drugim platformama, a ako vam treba više detalja možete posjetiti službene stranice, one na Steamu ili pogledati trailer u kojem je prikazan gameplay.