Predstavljen Chrono Odyssey, MMORPG rađen na Unreal Engineu 5

NPIXEL i Chrono Studio su objavili prvi video s prikazom igrivosti Chrono Odysseya, masovke iznimno atraktivne grafike koja je u pripremi za PlayStation 5, Xbox Series X|S i PC

Damir Radešić četvrtak, 4. svibnja 2023. u 10:09

Do sada smo o Chrono Odysseyu mogli samo čitati i diviti se statičkim slikama, a jučer je prikazan i prvi video s konkretnom igrivosti koja na prvi pogled djeluje odlično. Chrono Odyssey nas vodi u fantazijski svijet zvan Setera u kojem nas očekuje šest klasa: Swordsman, Ranger, Sorcerer, Berserker, Paladin i Assassin.

Svaka od njih je unikatna po stilu igranja, te u svakom trenutku ima na izbor dva oružja koja može koristiti tijekom borbe i na taj način igračima omogućiti kreiranje vlastitog stila. Kako imamo priliku vidjeti u priloženom videu, borba je poprilično nalik na onu iz serijala Souls, makar će zbog MMORPG orijentacije igre vjerojatno biti nešto lakša, no kako kažu autori, protivnici baš kao i igrači imaju mogućnost iznenadnih pariranja, izmicanja i protunapada što će svaki susret činiti neizvjesnim.

Posebnost predstavlja korištenje artefakta Chronotector koji u osnovi igračima daje mogućnost manipulacije vremenom, točnije zaustavljanje protoka istog i vraćanje unazad što će u ključnim trenucima biti od velike pomoći u savladavanju naizgled nemogućih izazova, poput raidova u kojima će navodno moći sudjelovati stotine igrača.

Igru krasi iznimno realistična grafika za koju je zaslužan Unreal Engine 5, smjena dana i noći, kao i promjenjivi vremenski uvjeti, dok će svijet oko nas reagirati na naše postupke i oblikovati se prema ranije donesenim odlukama. Kako Chrono Odyssey još uvijek nema ni približno zacrtano vrijeme izlaska, izgledno je da na njemu autori imaju još mnogo posla, no prema viđenom, svakako ima veliki potencijal.