Prva sezona za Call of Duty: Modern Warfare započinje uskoro, novi sadržaji stižu besplatno

Sinoć je putem društvenih mreža objavljen datum početka prve sezone za popularnu pucačinu, uz sliku na kojoj sve vidi hrpa novog sadržaja koju će svi igrači dobiti automatski

Mateja Šop srijeda, 27. studenog 2019. u 14:34

Igrači već mjesec dana uživaju u napucavanju na virtualnim bojištima kroz novu verziju popularnog FPS-a Call of Duty: Modern Warfare, koji je izdavaču opet rušio razne rekorde prodaje, a sinoć je stigla vijest o tome kako će svi igrači uskoro moći sudjelovati u prvoj sezoni. Za razliku od prethodnih nastavaka, ovogodišnje izdanje nema Season Pass, dok je razvojni tim Infinity Ward izjavio kako će prva nadogradnja biti najveće besplatno proširenje u povijesti serijala.

Da ne bi sve ostalo samo na priči, uz datum izlaska, koji glasi 3. prosinca za sve platforme na kojima je igra dostupna, objavili su i sliku na kojoj možete vidjeti na što točno misle:

Za početak, stiže čak šest novih mapa: tri su vezane uz multiplayer i igračima poznate iz COD 4: Modern Warfare (Crash, Vacant i Shipment), nova mapa za Ground War mod imena Port, te dvije nove mape za 2v2 Gunfight mod (Cargo i Atrium). Vjerojatno to neće biti sve, budući da na posljednjoj sličici piše samo "i druge". Osim mapa najavljena su tri nova moda imena Reinforce, Gunfight OSP i Infected, četiri nova Special Ops iskustva koji se kriju iza naziva Bomb Squad, Grounded, Pitch Black i Just Reward, a za kraj su ostala dva oružja, RAM-7 i Holger-26. Ako vas zanima što je točno svaki novi dodatak, na službenom blogu ih je tim opisao s jednom rečenicom.

Budući da su odlučili da neće ubacivati lootboxeve, ni prodavati Season Pass, izdavač se odlučio na prodaju Battle Passa kojeg koriste sve moderne pucačine i igre iz ostalih žanrova koje timovi stalno proširuju novim sadržajima. Po kojoj će cijeni biti dostupan i što će točno uključivati, zasad nisu bili spremni objaviti, ali su obećali podijeliti više informacija o svemu što će on uključivati kada prva sezona započne, dakle 3. prosinca.

Call of Duty: Modern Warfare možete nabaviti za PC ekskluzivno putem Battle.neta, PlayStation 4 i Xbox One, a trenutno se na sve tri platforme dvije skuplje verzije (Operator i Operator Enhanced) prodaju po 20 posto nižim cijenama. Nakon prošlogodišnje pauze, najnovija igra opet ima kampanju za jednog igrača, koja je prošla dobro kod kritičara i ljubitelja serijala, kao što se i mnogima dopada multiplayer. Ako vam treba više informacija o novom izdanju Modern Warfarea, pronaći ćete ih na službenim stranicama.