Rockstar potvrdio: GTA VI izlazi sljedeću jesen

Izvršni direktor Take-Two Interactivea potvrdio je u nedavno objavljenom financijskom izvješću da GTA VI izlazi na jesen 2025. godine

Matej Markovinović subota, 18. svibnja 2024. u 22:35
📷 Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

U prosincu 2023. godine, Rockstar je objavio trailer za Grand Theft Auto VI, dugo iščekivani nastavak mega popularnog serijala igara. Trailer je u kratko vrijeme preplavio društvene mreže i prikupio velik broj pregleda, a u njemu je najavljeno da igra izlazi već sljedeće godine.

Budući da godina ipak ima četiri kvartala i 365 dana, odmah su počela nagađanja kada bi GTA VI zapravo trebao ugledati svjetlo dana. Srećom po igrače, Strauss Zelnick, izvršni direktor Take-Two Interactivea, tvrtke koja stoji iza Rockstara, potvrdio je u financijskom izvješću da novi GTA izlazi na jesen 2025. godine.

Podsjetimo, protagonisti Rockstarove nove igre bit će Lucia i Jason, a radnja će se događati u fiktivnom Miamiju, odnosno Vice Cityju. Područje igranja bit će najveće do sada, što su developeri i sami potvrdili, a sama igra moći će se zaigrati na Xbox Seriesu X i S te PlayStationu 5.

Iako još nema službene potvrde, očekuje se da će GTA VI stići na PC nešto kasnije.