RPG klasici BioWarea stižu na konzole

Skybound Games će potpisivanjem izdavačkog ugovora s Beamdogom po prvi puta na konzole dovesti legendarne RPG naslove poput Baldur's Gatea i Neverwinter Nightsa

Damir Radešić subota, 9. veljače 2019. u 07:00

Nakon što su u dorađenim izdanjima franšize Dungeons & Dragons koje potpisuje razvojni tim Beamdog imali priliku uživati vlasnici PC-a, ista će se uskoro pružiti i igračima koji preferiraju konzole. Naime, novim partnerstvom između spomenutih i izdavačke tvrtke Skybound Games, do kraja godine će za konzole biti objavljen čitav niz prerada od kojih su neki naslovi izvorno bili objavljeni od strane BioWarea i tijekom vremena postali klasici. Konkretno, ekipe već rade na prebacivanju serijala Baldur's Gate, točnije naslova Baldur's Gate, Baldur's Gate ll i Baldur's Gate: Siege of Dragonspear, a istima će se pridružiti i Neverwinter Nights, Icewind Dale i Planescape: Torment.

Iako su Icewind Dale i Planescape: Torment izvorno objavljeni pod Interplay Entertainmentom, valja naglasiti kako je ekipa Black Isle Studia za njihovu izradu koristila BioWareov grafički sustav Infinity Engine i ista pravila Dungeons & Dragonsa kao i uradci BioWarea. Točni datumi za svaku igru još uvijek nisu definirani, no u službenom priopćenju novi partneri kažu kako će nekolicina njih u trenutnim stadijima biti prikazana na Skyboundovom štandu tijekom sajma PAX East koji se odvija od 28. do 31. ožujka ove godine u Bostonu. Prema planu, sve igre će biti moguće kupiti u klasičnim pakiranjima i online izdanjima, dok će ciljane platforme i dodatni detalji biti objavljeni u mjesecima koji slijede.