Skoro pola milijuna igrača igra Hogwarts Legacy na Steamu, a još nije ni službeno izašao

Iako službeno izlazi tek sutra, kupci bogatog Deluxe izdanja su dobili priliku zaigrati Hogwarts Legacy još prije dva dana, pa je isti postao jedan od najigranijih naslova na Steamu

Damir Radešić četvrtak, 9. veljače 2023. u 15:26

Dogodovštinama iz svijeta Harry Pottera pozabavit ćemo se sutra kada nam prema ranijem rasporedu stiže Hogwarts Legacy, no obzirom da igra dolazi u nekoliko pakiranja, a Deluxe izdanje kupcima donosi mogućnost igranja već od 7. veljače, bilo je za očekivati da će određeni broj igrača naručiti upravo njega kako bi bili ispred ostalih.

Doduše, prema novim statistikama Steam DB-a, ispada da ih je mnogo više no što su se vjerojatno i sami autori nadali obzirom da je noćas u igri zabilježeno nešto više od 489 tisuća igrača istovremeno. Time je Hogwarts Legacy skočio na treće mjesto igranosti na Steamu, odmah iza Counter-Strikea: Global Offensive i Dote 2, a ispred PUG-a, Apex Legendsa i ostalih igara koje pri vrhu obično gledamo.

Dapače, Hogwarts Legacy nije samo zatresao ljestvicu na Steamu, već i na Twitchu. Naime, na spomenutoj najpopularnijoj streamerskoj platformi je među relativno svježim izdanjima postao najgledanija single-player igra koja je s 1,25 milijuna gledatelja premašila čak i svojevremeno nevjerojatan uspjeh Elden Ringa koji ih je nakon izlaska okupio nešto više od 900 tisuća, a gledamo li i one koje se baziraju na multiplayeru, ispred njega su samo Valorant kao najgledaniji i Lost Ark na drugom mjestu. Sve ostale je Hogwarts Legacy doslovce pomeo.

Hogwarts Legacy je akcijski RPG-u smješten u fantazijski svijet mlađahnog čarobnjaka Harryja Pottera u kojem ćemo istraživati poznate i nepoznate lokacije, te susretati brojna prepoznatljiva lica dok grabimo prema vrhu ljestvice čarobnjaštva. Dakako, mračne sile će nas u tome pokušati osujetiti, no kako smo obdareni drevnom magijom kao ključnom pomoći, nećemo se dati tako lako. Kao uostalom ni trenutni rekordni brojevi obzirom da su vezani isključivo za Deluxe izdanje koje se u pravilu slabije prodaje od standardnog, te da od sutra valja računati i na Epic Games Store, kao i na konzole na kojima svakako postoji masa igrača koji ga jedva čekaju. Pun pogodak za Avalanche Software i Warner Bros. Games.