Star Wars Jedi: Fallen Order dobio datum izlaska

Iako je dosta informacija objavljeno prije same najave, EA i Respawn su službeno potvrdili datum izlaska i što nas čeka u novoj Star Wars Igri

Mateja Šop nedjelja, 14. travnja 2019. u 01:33

EA već dugo ima licencu za izradu Star Wars igara, ali do sada nisu uspjeli zadovoljiti fanove tog znanstveno-fantastičnog svijeta. Star Wars: The Old Republic bio je MMO na koji su potrošili velike svote novaca za izradu i marketing, ali koji nije privukao dovoljno velik broj igrača. Star Wars Battlefront, kao i nastavak, bili su ambiciozni, ali također nisu imali efekt koji su trebali. Igrači već dugo čeznu za propisnim singleplayer iskustvom u kojem će moći izvoditi svakakve akrobacije, trikove i vitlati Lightsaberom, a to bi im konačno mogao omogućiti Star Wars Jedi: Fallen Order.

Ovu je igru predsjednik Respawn Entertainmenta, Vince Zampella, nonšalantno najavio za vrijeme prošlogodišnjeg sajma E3 kada su on i EA jedino bili spremni s igračima podijeliti naziv, da će priča pratiti nove likove i da se ljubitelji tog svijeta i igara imaju čemu veseliti. Kada to igračima kažete, vjerojatno očekuju igre kao što su Jedi Academy ili Knights of the Old Republic, a EA je barem neke aspekte toga potvrdio. Kada su jučer počele curiti informacije imali su potrebe reći da nova igra ima isključivo kampanju za jednog igrača i da neće imati nikakve mikrotransakcije.

Iako se danas očekivao veći broj informacija, osim naziva, službenog datuma izlaska i odgovore na pitanja koja su naizgled bila unaprijed pripremljena nismo dobili nikakve konkretne slike, kao ni gameplay prikaz. Respawn i EA su najavili akcijsku avanuturu iz trećeg lica u kojoj ćemo pratiti novog lika koji se krije iza imena Cal Kestis. Tim kaže da je glavni naglasak na priči čija se radnja odvija nakon Order 66, odnosno događaja u filmu Revenge of the Sith. Nalazite se u ulozi čovjeka koji želi obnoviti Jedi Order, što uključuje treniranje, učenje novih vještina Sile i majstorstvo korištenja Lightsabera.

Ljubitelji franšize Star Wars mogu očekivati poznate lokacije, opremu, oružja i neprijatelje, ali i nove likove, područja, droidove i protivnike. Glavni problem je i dalje predstavlja Empire, a na vama je kako ćete se njih riješiti. Nažalost, osim velikog broja obećanja nismo dobili priliku kako će to sve u pokretu izgledali, ali pretpostavljamo da EA to ostavlja za svoju prezentaciju na ovogodišnjem sajmu E3.

Star Wars Jedi: Fallen Order je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako ne dođe do odgoda dobit ćemo ga prilike zaigrati 15. studenog ove godine. Iako o igri ne znamo još puno stvari, od danas su otvorene predbilježbe, pa možete birati između dvije verzije igre: standardna za 60 eura i Deluxe koja uz osnovnu igru dodaje Director's Cut komentare i sadržaje, kao i par kozmetičkih dodataka. Verziju za PC možete nabaviti na Originu, one za konzole nalaze se u njihovim trgovinama, a sve što je tim do sada objavio nalazi se na službenim stranicama.