Steam Game Festival u lipnju, banovi u CoD: Warzoneu, Terraria dobiva posljednju nadogradnju i drugo

Ljetno izdanje Steam Game Festivala, novi val banova u Call of Duty: Warzoneu, najavljena posljednja nadogradnja za Terrariu, dok je Microsoft već omogućio preload Gears Tacticsa

Damir Radešić utorak, 14. travnja 2020. u 20:00

Nepunih mjesec dana nakon proljetnog izdanja Steam Game Festivala, Valve je najavio novo poglavlje istog koje će se odvijati sredinom lipnja. Infinity Ward pak tweeta kako su podijelili novih 50.000 banova igračima uhvaćenima u varanju u trenutnom hitu Call of Duty: Warzone, dok devet godina nakon izlaska popularna Terraria dobiva svoju posljednju nadogradnju sadržaja. Kako bi bili sigurni da ćete Gears Tactics zaigrati među prvima, Microsoft vam je omogućio preload instalacijskih datoteka, no krenimo redom.

Ljetni Steam Game Festival

GDC je samo kap u moru najavljenih i kasnije otkazanih okupljanja zbog nesretne pandemije koja utječe na našu svakodnevicu, a spomenuti je bio posebno važan za indie developere koji su na njemu svake godine prikazivali nove projekte. Svojevrsna naknada stigla je u vidu Steam Game Festivala koji se na dobro poznatom servisu odvijao od 18. do 23. ožujka, a tijekom istog je igračima ponuđeno preko 40 naslova koje su mogli isprobati iz sigurnosti doma. Za razliku od prvog Steam Games Festivala koji se odvijao krajem prošle godine u sprezi s Game Awardsima i kada su demo verzije bile dostupne samo 48 sati, na ovom drugom su iste bile igrive čitavo vrijeme trajanja ovog događanja.

Kako znamo, tijekom lipnja se tradicionalno održavao sajam E3, koji je uslijed pošasti COVID-19 također otkazan, no u igru ponovo uskače Steam sa svojim trećim po redu Game Festivalom kojeg od milja nazivaju Summer Edition, a isti kreće 9. lipnja i traje do 14. lipnja. Iako detalja o konkretnim naslovima koji će tijekom održavanja biti prikazani nema, u službenom priopćenju se navodi kako je "Steam Game Festival događaj koji stavlja naglasak na igre koje će biti objavljene unutar narednih godinu dana" i neke od njih ćemo moći i isprobati, dok je developerima pružena prilika da ih na taj način prezentiraju širokom krugu ljudi. Ukoliko vas ovaj događaj zanima, ovdje možete kreirati podsjetnik kako na njega ne biste kojim slučajem zaboravili.

Nove čistke u Call of Duty: Warzoneu

Kao i svaka mrežna igra, ni Call of Duty: Warzone nije imun na varalice čemu svjedoče visoke brojke novog vala prognanih. Naime, prije dva tjedna je Infinity Ward objavio kako je s prstima u pekezu uhvaćeno 20.000 igrača koji su dobili banove, a jučer se spomenutim nesretnicima pridružilo dodatnih 50.000 varalica. Time se nastavlja politika nulte tolerancije prema varanju u ovom free-to-play battle royale FPS-u, a kako kažu developeri, nastavit će s nadogradnjama postojećih sigurnosnih sustava i prijava unutar same igre o čemu su nam detalji obećani uskoro.

Ovaj posebni mod je objavljen 10. ožujka i sastavni je dio prošlogodišnjeg Call of Duty: Modern Warfarea iako ne zahtijeva kupovinu istog i mogu ga zaigrati besplatno svi koji to žele, a o popularnosti najbolje svjedoči podatak kako je u mjesec dana zabilježeno preko 50 milijuna downloada igre. Što o njemu misli naš "prekaljeni battle royale ratnik", pročitajte u svježoj okrutno iskrenoj recenziji objavljenoj prije četiri dana.

Kraj puta za Terrariu

Naslov dakako ne treba shvatiti doslovno, jer Terraria uživa veliki ugled među igračima o čemu najbolje govori podatak o nevjerojatnih 30 milijuna prodanih primjeraka što je iznenadilo i same developere. Za veliki dio uspjeha zaslužne su i stalne nadogradnje koje pristižu u ovaj svijet, a prema riječima autora, uskoro će u njega biti puštena i posljednja. Ista nosi naslov Journey's End i postat će dostupna 16. svibnja, na samu devetu obljetnicu objave ovog sandbox platformera. Kako kažu autori, u ovo teško vrijeme su upregnuli dodatne resurse kako bi dovršili davno započet put, a što nas u ovoj nadogradnji očekuje, provjerite u nešto ranije objavljenom video zapisu kojeg donosimo u nastavku.

Gears Tactics preloads

Za razliku od osnovnog serijala koji je akcijski orijentiran, Gear Tactics puca na, kako mu samo ime govori - taktiku. O ovom spin-offu smo već prozborili u par navrata i kako stvari stoje, ova objava zasigurno nije i posljednja, a ista kaže kako igrači koji su se predbilježili mogu već sada započeti sa skidanjem instalacijskih datoteka. Doduše, valja naglasiti kako nas od izlaska dijele puna dva tjedna i vremena je više no dovoljno, no autori očito žele biti sigurni da će svi zainteresirani dobiti priliku zaigrati ovo posebno izdanje Gearsa čim postane dostupno. Kako smo pisali, Gears Tactics je u osnovi strategija na poteze u kojoj ćemo opremati i voditi naš odred virtualnih bojovnika protiv Locusta, a svježi video s nekim ključnim detaljima igrivosti pogledajte u nastavku.