Steel Division 2 opet odgođen, u tijeku još jedno beta testiranje

Razvojni tim Eugen Systems odlučio je još jednom pomaknuti datum izlaska za svoju strategiju, umjesto za dva tjedna izlazi krajem lipnja

Mateja Šop petak, 19. travnja 2019. u 06:00

Prije točno mjesec dana je razvojni tim Eugen Systems objavio da će morati odgoditi izlazak za Steel Division 2. Nastavak na odlično prihvaćenu strategiju u kojoj se tim odlučio usmjeriti na realizam i razdoblje Drugog svjetskog rata odgodio se iz razloga koji se najčešće navodi - dodatno vrijeme za poliranje i usavršavanje iskustva kako bi i developer i fanovi bili zadovoljni. Izgleda da su krivo procijenili koliko će im vremena za to trebati, jer je stigla obavijest o novoj odgodi.

Igrači su trebali iskusiti sukobe na Istočnom bojištu 2. svibnja, ali prema najnovijoj odluci morat će pričekati do 20. lipnja, odnosno 18. lipnja ako ste odradili predbilježbe i kupili jednu od tri dostupne Deluxe verzije igre. U objavi na Steamu stoji kako će ovo biti posljednja odgoda, ali kako je ona bila nužna da usavrše Army General (kampanja za jednog igrača) i taktički borbeni sustavi koje im igrači trenutno pomažu testirati u zatvorenoj beti.

"Steel Division 2 je prva igra koju ćemo sami izdati i želimo vam pružiti najbolje moguće iskustvo. Bilo nam je izuzetno teško odlučiti se na odgađanje igre po drugi put i jasno nam je da će neki od vas biti razočarani. No, planiramo vam se iskupiti", poručuje ekipa Eugen Systemsa.

Uz ovu lošu vijesti, stigla je ona malo bolja za igrače koji su odradili predbilježbe. Od danas, pa do 23. travnja mogu uskočiti u Beta Phase 3 koja uključuje hrpu novog sadržaja za isprobavanje i testiranje među kojima su četiri divizije, Conquest, Closer Combat i Breakthrough modovi, tri mape i kooperativni mod za pet igrača. Od 29. svibnja, pa sve do izlaska igre će beta cijelo vrijeme biti otvorena, dok je tim rekao da svi zainteresirani u međuvremenu prate stranice na Steamu ako žele biti u toku s novostima.

Radnja Steel Divisiona 2 odvija se za vrijeme Drugog svjetskog rata, preciznije 1944. godine u ljetnim mjesecima na istočnoj fronti. Razvojni tim priprema 25 mapa od kojih će neke biti ogromne, više od 600 povijesno točnih jedinica, brojne modove, poboljšane mehanike i uljepšanu grafiku. Većinu informacija možete pronaći na Valveovom servisu, a ako želite možete posjetiti i službene stranice. Nadamo se da će timu dodatna dva mjeseca biti dovoljna da naprave ono što bi htjeli i da neće morati odgoditi izlazak još koji put.