Strategija Steel Division 2 ima novi datum izlaska

Iako su prije samo šest tjedana developeri tvrdili kako ćemo nastavak odličnog Steel Divisiona: Normandy 44 zaigrati 4. travnja, prije par dana su donijeli odluku o odgodi na 2. svibanj

Damir Radešić ponedjeljak, 18. ožujka 2019. u 14:21

Ekipa Eugen Systemsa koja potpisuje poznate strateške igre kao što su R.U.S.E., serijal Wargame i dakako Steel Division: Normandy 44, je objavila novi datum izlaska nasljednika potonje. Prema prvotnom planu, Steel Division 2 smo trebali zaigrati već 4. travnja, no autori su odlučili provesti opsežnije beta testiranje, pa će spomenuti naslov u finalnom obliku postati dostupan 2. svibnja.

Kratko ćemo ponoviti kako nas nakon zapadnih bojišta u nastavku očekuje sukob na istočnoj fronti uz ojačanu Crvenu armiju koja će u punom naletu 1944. pokušati osloboditi Bjelorusiju od okupatora. Znamo kako je to u stvarnosti završilo, a na nama je da ponovimo povijest ili je u ulozi Njemačke pokušamo izmijeniti. U tu svrhu developeri su nam pripremili preko 600 jedinica, 25 mapa od kojih neke veličine do 150x100 kilometara i nekolicinu načina igranja uključujući dinamičku kampanju u kojoj su vjerno replicirali tadašnje stanje na terenu i odnose snaga, te mogućnost igranja kooperativnih scenarija, kao i masivni multiplayer mod "10 na 10".

Dok čekamo ovu stratešku poslasticu na koju se duže vrijeme brusimo, imat ćemo je priliku zaigrati u beta verziji 27. i 28. ožujka uz napomenu kako je najavljeno da će se testiranja provoditi svaki tjedan do izlaska koji je, kako smo rekli, upravo zbog toga odgođen. Beta testiranju mogu pristupiti svi koji su se predbilježili za Steel Division 2, a tijekom istog će imati priliku iskusiti nekoliko načina igranja uključujući Breakthrough u kojem će obrana morati koristiti nove defanzivne strukture poput bunkera, bodljikave žice i rovova naspram daleko veće vojne sile. U početku će igračima biti dostupne dvije divizije, po jedna za svaku stranu, dok će u naredna testiranja biti uvrštavane dodatne zajedno s novim sadržajima.