Strategija na poteze Phoenix Point opet odgođena

Datum izlaska za novi projekt tvorca originalnog XCOM-a opet je pomaknut, ovog puta za tri mjeseca

Mateja Šop srijeda, 6. veljače 2019. u 13:25

Julian Gollop, čovjek poznat kao jedan od tvoraca XCOM-a, i njegov tim Snapshot Games su sredinom 2017. godine tražili sredstva za razvoj nove igre putem servisa Fig. Kampanja za Phoenix Point je uspješno završila - prikupljeno je gotovo 766 tisuća američkih dolara od traženih 500 tisuća, a razvojni tim je tada predvidio da će igra biti spremna krajem 2018. godine.

Planovi su se prvi put promijenili u svibnju prošle godine kada je igra prvi put odgođena i datum izlaska pomaknut do lipnja 2019. godine, da bi Gollop sada opet još jednom odgodio izlazak igre. "Jasno mi je da će ova vijest razočarati velik broj ljudi i zbilja mi je žao zbog toga", rekao je u videu i dodao kako im je potrebno dodatno vrijeme za dorađivanje igre.

Umjesto u lipnju, igra bi sada trebala stići u rujnu i tim bi do tada htio što više testirati i polirati gameplay, te ispuniti očekivanja koje imaju igrači koji su financijski podržali razvoj igre. Ipak, ima nešto dobrih vijesti - u ožujku će backeri i oni koji su odlučili kupiti Early Access verziju dobiti pristup novoj verziji igre koja će uključivati veliku količinu novog sadržaja, pa bi im to trebalo malo olakšati čekanje.

Phoenix Point je spiritualni nastavak na X-COM u kojem će se igrači opet boriti protiv vanzemaljske prijetnje koja će postajati sve opasnija kako kampanja bude napredovala. Vanzemaljci imaju mogućnost mutiranja, pa ćete morati prilagođavati svoje taktike, a kao i kod originala, gameplay je podijeljen na borbu na poteze uz upravljanje resursima, nadograđivanje baze i poboljšavanje vojnika koji moraju sa zastrašujućim protivnicima imati bliske susrete. Sve što je tim do sada objavio možete pronaći na službenim stranicama, a mi se nadamo da će ova odgoda biti posljednja.