Phoenix Point odgođen do ljeta iduće godine

Strategija na poteze iza koje stoji čovjek zaslužan za X-COM će umjesto do kraja ove godine izaći tek u ljetnim mjesecima 2019.

Mateja Šop srijeda, 16. svibnja 2018. u 06:00

Ova je godina trebala biti veoma dobra za ljubitelje strategija na poteze koje podsjećaju na X-COM. Izašao je Battletech, koji jako podsjeća na tu igru, samo što umjesto vojnicima na malim površinama upravljate dvonožnim metalnim grdosijama. Najavljen je Mutant Year Zero: Road to Eden koji uz borbe na poteze ima i istraživanje i šuljanje i koji bi trebao stići ove godine, a isto se trebalo dogoditi s igrom zvanom Phoenix Point.

Nju je prije dvije godine najavio Julian Gollop - čovjek koji je zaslužan za originalni X-COM - koji je zajedno sa svojim novim timom Snapshot Games u svibnju prošle godine imao veoma uspješnu kampanju za prikupljanje sredstava za razvoj na servisu Fig. Iako smo igru trebali zaigrati krajem 2018., sada je sam Gollop objavio kako se to ipak neće dogoditi.

Vijest je stigla putem službenih stranica u pisanom obliku, a osnivač studija je snimio i video u kojem je odlučio objasniti svoju odluku. Kao što možete pretpostaviti, radi se o želji izrade što bolje igre, pa kako bi to tim uspješno ostvario treba im dodatno vrijeme za razvoj.

"Vjerujem kako možemo napraviti igru visoke produkcije koja će zainteresirati velik broj igrača čim izađe. Kako bismo to ostvarili moramo zaposliti još ljudi i usmjeriti se na kvalitetu. Bit ću iskren i reći kako se taj proces odvijao sporije nego što sam mislio, ali smatrao sam kako nam trebaju talentirani ljudi. Sada mi je drago što mogu reći da je u studiju u Sofiji zaposleno 35 odličnih developera, a uz to smo zbog interesa koji se javlja oko projekta dobili ponude od developera diljem svijeta koji nam žele pomoći", rekao je Gollop.

Za kraj je dodao kako se nada da će oni koji su financijski podržali projekt podržati tu njihovu odluku jer smatra kako je to u najboljem interesu i za tim i za one koji će tu igru zaigrati. Iako je rijetko kojem igraču drago čuti za odgodu igre kojoj se veseli, bolje je da konačan proizvod stigne nešto kasnije i da bude dorađen sa što manje bugova i tehničkih problema.

Ako se želite više informirati o igri, možete pročitati najavu ili posjetiti službene stranice na kojima ima nešto novih informacija. Phoenix Point je u izradi za PC i ako ne bude daljnjih odgoda, zaigrat ćemo ga u lipnju 2019. godine.