Survival FPS 7 Days to Die dobiva finalno izdanje nakon više od 10 godina early accessa

Usporedo s planovima za verziju 1.0, autori su najavili kako neće prijeći na drugi projekt već će i dalje raditi na novim sadržajima i poboljšanjima za 7 Days to Die

Damir Radešić ponedjeljak, 22. travnja 2024. u 23:05

Moramo priznati da smo ostali zatečeni objavom ekipe The Fun Pimps koji kažu kako njihov 7 Days to Die dobiva finalno izdanje verzije 1.0 u lipnju ove godine. Naime, spomenuti survival FPS na temu zombija se svako malo provlači po medijima već godinama, bilo da je riječ o nadogradnjama ili se nađe na kakvom popustu, pa smo kao i mnogi totalno zanemarili činjenicu da je zapravo riječ o early access inačici koja je zaživjela krajem 2013. godine.

Ukratko, 7 Days to Die nas vodi u otvoreni svijet preplavljen zombijima i riječ je o kombinaciji FPS-a, survivala, horora, RPG-a i još nekoliko žanrova što ga čini jedinstvenim. Samo područje igranja je sastavljeno od pet različitih krajolika od kojih svaki donosi određene izazove, a na raspolaganju nam je preko 500 recepata i planova po kojima, uz odgovarajuće resurse, možemo izrađivati oružja, odjeću, vozila, zamke, alate i brojne druge stvari koje će nam pomoći u preživljavanju.

Iako kooperativno igranje nije nužno, u svakom je slučaju poželjno jer nas u ovom svijetu očekuju brojne prijetnje, a i izrada baze je daleko brža i ugodnija u dobrom društvu obzirom da nam je, prema riječima autora, na raspolaganju preko 1.300 unikatnih elemenata gradnje.

Usporedo s najavom finalne inačice, developeri su objavili i prigodan video, kao i planove za budućnost koji uključuju verziju za konzole u srpnju, te daljnje nadogradnje koje bi trebale dolaziti periodički svakih šest mjeseci. 7 Days to Die je navodno prodan u preko 16 milijuna primjeraka i pozitivno mišljenje o njemu je na Steamu izrazilo 88 posto igrača što su svakako impresivne brojke, a prema nekim medijima, ovih bi se dana trebao naći na popustu i pravo je vrijeme da ga nabavite jer su autori najavili kako će ista izlaskom finalnog izdanja skočiti s trenutnih 22,99 eura na četrdesetak eura.