Titanfall povučen iz prodaje, serveri se gase početkom ožujka

Nakon duge borbe s hakerima i DDoS napadima, Respawn je odlučio priznati poraz i ukloniti Titanfall iz prodaje, dok će serveri za one rijetke koji ga igraju biti dostupni do 1. ožujka

Damir Radešić četvrtak, 2. prosinca 2021. u 12:10

Posljednje dvije godine Respawn Entertainment je vodio žestoku borbu oko Titanfalla čiji su serveri pod konstantnim DDoS napadima zbog čega je igra praktički neigriva. Prisjetimo se, Titanfall je fokusiran isključivo na multiplayer i bez servera jednostavno ne funkcionira, dok solo komponentu čini mala škola osnova koja je zanemariva. Uslijed zlonamjernih pojedinaca i njihovih DDoS napada, na Steamu su zaredali mahom negativni komentari igrača, te će unatoč trudu developera da ih spriječe, čitava priča završiti povlačenjem iz prodaje.

Mala nada se pojavila u travnju ove godine kada je Respawn najavio pojačanja u svom timu za podršku, no situacija se nije nimalo popravila. Objašnjenje je stiglo od koordinatora zajednice Jasona Garza koji je u srpnju izjavio da na podršci za Titanfall rade možda jedan ili dva čovjeka, dok su svi preostali prebačeni na Apex Legends. Situacija s Titanfallom 2 u multiplayeru nije ništa bolja, no kako isti posjeduje jednu od najzanimljivijih solo kampanja u žanru FPS-ova, još uvijek je dostupan i sumnjamo da će tako skoro doživjeti sudbinu prethodnika.

U svom jučerašnjem obraćanju na Twitteru, Respawn je izjavio kako Titanfall ostaje njihov primarni DNA i da će se ovaj nevjerojatni svijet trenutno nastaviti s Titanfallom 2 i Apex Legendsom, a u budućnosti i s nekim novim naslovom iako je iz redova developera nedavno stiglo negiranje glasina glede razvoja trećeg poglavlja. Kako god bilo, Titanfall više ne možete kupiti, no serveri će ostati aktivni do 1. ožujka za onaj mali broj igrača koji od njega ne žele odustati.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi