Tropico 6 dobio novi dodatak Caribbean Skies

Menadžerska strategija Tropico 6 novim DLC-om Caribbean Skies uvodi zračnu logistiku oko koje ćemo imati više posla nego što to na prvi pogled izgleda

Damir Radešić petak, 18. prosinca 2020. u 21:14

Izvorno objavljen u ožujku prošle godine, Tropico 6 je još uvijek rado igrana strategija/simulacija na temu diktatorskog upravljanja karipskim otokom. Velike zasluge takvom statusu valja pripisati stalnim nadogradnjama i dodacima, od kojih je peti po redu (izuzmemo li soundtrack) objavljen sredinom tjedna. Iza naziva Caribbean Skies krije se, prema riječima autora, do sada najveća ekspanzija koja igračima predstavlja pričom vođenu kampanju od pet scenarija od kojih svaki otključava nove elemente i načine igranja, a sve u svrhu spašavanja čitavog svijeta, što je zadatak u kojem se naš diktatorčić nije još imao priliku okušati. Tijekom kampanje upoznat ćemo nekolicinu novih likova među kojima i ekscentričnog znanstvenika kojem je dodijeljena jedna od važnijih uloga, kao i novog protivnika koji baš i nema sluha za našu diktaturu.

Novi elementi koje Caribbean Skies donosi su poglavito vezani uz nebo nad našim tropskim rajem, pa ćemo tako imati priliku zračnim transportom povezati otoke karipskog arhipelaga za što će valjati izgraditi i prikladne aerodrome, dok će nam dostava putem dronova olakšati logistiku na kraćim rutama. Osim njih, nad glavama naših podanika će zujati taxi služba, dok će uvijek budno i super-tajno osiguranje brinuti za nadzor kojem ništa što bi ugrozilo našu vladavinu, ili još gore, naš život, moglo proletjeti ispod radara. Dodatkom nisu zaboravljeni ni turisti koji u državnu blagajnu donose ogromne količine šuškavih zelembaća (i kasnije dakako na nepoznati privatni račun), a isti će moći razgledavati naše carstvo iz zračnih balona.

Tropico 6 - Caribbean Skies se u prvih tjedan dana prodaje uz promotivnih deset posto popusta na ionako neveliku cijenu, a dodatne detalje o svemu potražite ovdje.