Tvorci Dwarf Fortressa i Deep Rock Galactica traže od Steama službeno dodavanje taga "dwarf"

Iako je Valve odbio njihov zahtjev za dodavanje taga "dwarf", Ghost Ship Games i Kitfox Games traže pomoć igrača kako bi dokazali "ozbiljnost" njihovog zahtjeva

Damir Radešić subota, 3. veljače 2024. u 06:00

Tagovi olakšavaju pretrage raznih sadržaja, uključujući igara na Steamu, no službeni tagovi su na ovom servisu definirani od strane Valvea koji je tijekom siječnja primio neobičan zahtjev da dosadašnjima pridodaju novi – "dwarfs". Spomenuti je stigao od autora Dwarf Fortressa, ekipe Kitfox Games i Ghost Ship Gamesa koji potpisuju Deep Rock Galactic, a obje igre u glavnim ulogama donose patuljke. U službenom priopćenju kojeg potpisuju oba tima, obavijestili su javnost kako je Valve odbio njihov zahtjev, no prema njihovom tumačenju, odgovor je "u redu, ali samo ako ga ljudi na Steamu počnu upotrebljavati kao tag".

U nastavku priopćenja koje skreće u humorističke vode navode kako njihovi prijatelji u Steamu kažu da "dwarf nije tag", baš kao što to nisu vilenjaci ili čarobnjaci, i premda objašnjenje smatraju valjanim, navode da je "razlika što su patuljci više cool i imaju predaniju bazu fanova od bilo kojih drugih mitskih bića". Nastavljaju kako bi slijedeći put kad igrači vide neku igru na Steamu koja ugošćuje patuljke trebali ručno staviti tag "dwarf", te da će na taj način nakon nekog vremena Valve shvatiti da je njihov zahtjev vrlo ozbiljan. Iako je malo vjerojatno da će se tako nešto dogoditi, kod Valvea se nikad ne zna, pa možda iz zezancije naprave iznimku.